6. Η Γένεση ενός Κάστρου


Αχίλλειον Κάστρο Ομηρική Πολιτεία

Ομηρικά  Κάστρα

GRETA SCACCHI GERALDINE CHAPLIN & ARMAND ASSANTE THE ODYSSEY (1997)

Οδυσσειακή σειρά  στην Ελληνική Τηλεόραση…με κομμένη την ανάσα  να παρακολουθώ την κινηματογραφική  σε συνέχειες προβολή.Τελειώνοντας η σειρά, μέγιστο αναδύεται το υπαρξιακό αγωνιώδες  ερώτημα  των  ΌΝΤΩΝ στην αναμέτρηση τους με  το ΤΙΠΟΤΑ.

Που είμαι;

Ποια  είμαι;

Τι κάνω;

Που πάω;

Την άλλη  ημέρα αρχίζω να ψάχνω για τον Όμηρο. Στο σχολείο  δεν ήταν το καλύτερο μου μάθημα μαζί με τα αρχαία και την έκθεση ιδεών. Δεν μου άρεσαν τα θέματα των εκθέσεων .Ήταν βαρετά κοινότυπα, έγραφα αναγκαστικά. Τα αρχαία απολιθωμένα , αναζητώντας ένα γερούντιο απελπισμένα  και ο  Όμηρος,  μουσειακό άχαρο είδος. Κατανοούσα πλήρως την Βουγιουκάκλη που συλλάβιζε την Ναυσικά και  προτιμούσε  να χορεύει  στα χρόνια τα μαθητικά το γκάλι  γκάλι επαναστατικά.

Μου άρεσαν όμως τα μαθηματικά η φύση η φυσική και η φιλοσοφία. 1999 , σκέπτομαι  να κάνω  ένα μεταπτυχιακό πάνω στον Όμηρο  την φυσική και την μεταφυσική . Διαβάζω όμως το βιβλίο «Ποιος σκότωσε τον Όμηρο» και διστάζω να  τον ξανασκοτώσω σε ένα ακόμη συνηθισμένο μεταπτυχιακό. Οι μεγάλες αλλαγές που ακολούθησαν μετά στον εργασιακό  οικονομικό οικογενειακό τομέα με ανάγκασαν να ψάξω το θέμα πολύ βαθειά με τρόπο ενδελεχειακό.

Ιανουάριος 2008. Τι είναι  μπλογκ  και τι είναι μπλόγκερ; Οι TIME τον είχαν το πρόσωπο προηγούμενης  χρονιάς. Περιηγούμαι στην μπλογκόσφαιρα, η ψιλικατζού ο πιτσιρίκος, μαύρος γάτος, μικρός ναυτίλος και κάποιοι άλλοι πλέουν  με όρτσα τα πανιά.

Να φτιάξω ένα μπλογκ, ιστολόγιο Ελληνιστί ,  πώς, να γράψω τι;

Ο Δον   Λεόν μου είχε πει: Γράψε κάτι που να αξίζει να διαβαστεί..ή κάνε κάτι που να αξίζει να γραφεί.
Περί συγραμμάτων και …άλλων γραφών(Ιστορίες του κ. Λόυνερ)

Ο Μάϊκλ γκρίνιαζε συνεχώς, δύο χρονών μόλις  μωρό. Ελπίζω, έλεγε να με πηγαίνετε και καμιά βόλτα, μη πέσετε  με τα μούτρα στο μπλόγγιγκ,  δεν κάνει καλό,διαφορετικά σε θερμότερα τροπικά κλίματα θα μεταβώ, μας προειδοποίησε  απειλητικά. Στο  δε  ΦΒ…. προσεκτικά. Από μικρό παιδί μαθαίνεις σπουδαία  πράγματα…..και από τρελούς καμιά φορά.

Η Λήδα έπιασε το  αριστερό  χρυσό σύννεφο  σε καταπράσινο βουνό απαραίτητο για την  συγγραφή ποιημάτων σε λόγο λυρικά  ομηρικό. Ο Δημόδοκος ανέλαβε την λύρα, λίγο φάλτσος στην αρχή , μετά καλυτέρευσε κατά  πολύ.

Η Κίντο μετέβη στην Άπω Ανατολή για να φέρει του Σατόρι Χάνσο το σπαθί.

Ο Μελησιγενής ανέλαβε όλες τις αποδόσεις των Ομηρικών Επών για να μη χαθούμε στην μετάφραση τους.

Ο Αφήτωρ έφτιαξε το μπλογκ και έβαλε τα Feedburner feedburner. Μου πήρε χρόνο να τα καταλάβω  αλλά, ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα πολύ. Τον πρώτο καιρό έκανα  ώρες να γράψω ένα μικρό κείμενο  με τόνους, και   ακόμη πιο πολύ, η  εισαγωγή εικόνας ήταν μεγάλος  μπελάς, αλλά , 3 Φεβρουαρίου 2008 κατεβαίνουμε στην μπλογκόσφαιρα με  δικό μας πλοίο μπλογκ, καπετάνιοι και καπετάνισσες του διαδικτυακού αλμυρού νερού.

Δίνουμε ραντεβού με τον  Νέαρχο να τον συναντήσουμε μετά  τον  πρώτο μικρό περίπλου απόπλου ακολουθώντας τα ίχνη του Αλεξάνδρου και την στρατηγική στην καθημερινή μας ζωή.

Ο Δον Λεόν, μας χαιρέτησε σκεπτικός αλλά στοχαστής  περιχαρής και ανέβηκε στην  κορυφή του Ολύμπου σε Ελληνικό διαλογισμό να διαλογιστεί. Μας  συμβούλεψε να αποφύγουμε να συμπεριληφθούμε στο λήμμα  των μπλόγκερ της φρικηπαιδείας κρατώντας κάποιες λεπτές  ακροβατικές ισορροπίες. Μας υποσχέθηκε όμως  πως όταν  φθάσουμε στο λήμμα ‘Θεοκλύμενος’   θα κατεβεί  να μας βοηθήσει και να μας συνοδέψει επεξηγηματικός.

Ο Βίτο ανέλαβε τις  αφηγήσεις  από τις ιστορίες της σύγχρονης ζούγκλας  και η ίδια στάθηκα στις σκάλες ενός πλοίου  σαν να  ήμουν…… ο  1900.

Είδα  μπροστά μου τον Λαβύρινθο,  είδα και τον Μινώταυρο να καραδοκεί, είδα και το ΧΑΟΣ και αποφάσισα να κατέβω και να  χορέψω μία οδυσσειακή,  ροκ όπερα, διαδρομή για να γεννήσω ένα  αστέρι που κοιτούσα από παιδί κτίζοντας κάστρα  αμόθεν της  διαδικτυακής  μπλογκόσφαιρας.

Από τις αναμνήσεις μιας μπλόγγερ

Ροκ Διαδικτυακή Οδύσσεια

Φεβρουάριος 2008

 συνεχίζεται….

Advertisements

4 thoughts on “6. Η Γένεση ενός Κάστρου

 1. Προκύπτει απ’ το αγγλικό blogger, που με τη σειρά του προκύπτει απ’ το web logger, ένα μορφολογικό αμάλγαμα η ανάγκη για το οποίο παρουσιάστηκε λόγω των 2 επιπλέον γραμμάτων του αρχικού όρου που τον καθιστούσαν αδύνατο άρθρωσης.
  Περιγράφει τον τύπο που καταγράφει κάτι στο web, και συγκεκριμένα διατηρεί μια μορφή online ημερολογίου, δηλαδή ένα ιστολόγιο.
  http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81

 2. Ας παίξουμε σαν παιδιά !Με ξύλινα αλογάκια και σπαθιά το παιγνίδι του κλέφτη και αστυνόμου…. μικροί και μεγάλοι δημιουργοί κουνώντας χαρωπά το μαγικό ραβδί του Ερμή …αφού ο λόγος γραπτός ή προφορικός είναι ένας μικρός και μεγάλος θεός και τα βιβλία ..η σκέψη του.Φτιάχνοντας…. ένα όμορφα κόσμο από την αρχή.

 3. Χ Ιλιάδος

  Τὸν δ’ ὃ γέρων Πρίαμος πρῶτος ἴδεν ὀφθαλμοῖσι παμφαίνονθ’ ὥς τ’ ἀστέρ’ ἐπεσσύμενον πεδίοιο, ὅς ῥά τ’ ὀπώρης εἶσιν, ἀρίζηλοι δέ οἱ αὐγαὶ φαίνονται πολλοῖσι μετ’ ἀστράσι νυκτὸς ἀμολγῷ, ὅν τε κύν’ Ὠρίωνος ἐπίκλησιν καλέουσι. λαμπρότατος μὲν ὅ γ’ ἐστί, κακὸν δέ τε σῆμα τέτυκται, 30 καί τε φέρει πολλὸν πυρετὸν δειλοῖσι βροτοῖσιν· ὣς τοῦ χαλκὸς ἔλαμπε περὶ στήθεσσι θέοντος.

  Πρώτος ο γέρος Πρίαμος με τους οφθαλμούς του τον είδε στην πεδιάδα, ολόλαμπρος να ορμά σαν τ’ άστρο που προβάλλει το Φθινόπωρο προβάλλει πασίδηλος στα πολλά τ’ αστέρια ανάμεσα φεγγοβολεί στο νυκτικό σκοτάδι, κύνα του Ωρίωνος τον ονομάζουν και είναι λαμπρότατ’ άστρο αλλά κακό στον ουρανόν σημείον και τους δειλούς θνητούς με πυρετο κατακαίει Τόσο κι εκείνου, ως έτρεχεν, αστράφταν τ’ άρματά του
  http://iparea.wordpress.com/2012/04/04/%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s