12. Ερμηνευτική Ηχολογία


Ερμής ΕΛΤΑ -ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ

 Όραση σημαίνει ευθυγράμμιση 
Ομηρική όραση σημαίνει κατανόηση των ενεργειακών  γραμμών στα υλικά πεδία.

-Αφού λοιπόν θέλεις να προσεγγίσεις τον Όμηρο μου είπε ο Δον Λεόν θα πρέπει να τον προσεγγίσεις με το Πνεύμα του ακολουθώντας τα ίχνη του διαφορετικά θα καταλήξεις  σε μια στείρα  παράθεση  ομηρικής  μουσειακής απολιθωμένης  ανεμολογίας για να ισορροπήσεις ανάμεσα στην σοβαρότητα και την σοβαροφάνεια, ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό και την  πρωταρχική πηγή ανάμεσα στην τρυφερότητα και στην  συγχρονικότητα ανάμεσα  στην έμπνευση και την  τυποποιημένη κοινωνική διαμόρφωση και ξέρεις πως θα βρεις απέναντι σου όλο το κατεστημένο της παγιωμένης αντίληψης των πραγμάτων μαζί με την ποταπότητα της ανθρώπινης φύσης να σε ακολουθεί σαν ένα γκόλουμ και μια σκιά.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του ανακάλυψα τον ομηρικό  Ερμή, τον κλέφτη θεό του λόγου που έκλεψε το κοπάδι του Απόλλωνα και ανέβηκε στον Όλυμπο για να δικαστεί από την απολλώνια συνείδηση και στην αγκαλιά ενός καθαρού νοός να βρεθεί.

Ποιος είναι ο Ερμής;

Έλλογος  έλλογα  όντα ποιεί.Όμως γεννιέται από μια Μαία διαλεκτική μαιευτική για να καταλήξει στην καλύβα ενός Εύμαιου φύλακα των Ομηριών Επών  στου Οδυσσέα και του Τηλέμαχου την αναμονή.

-Ανάποδα πρέπει να ξεκινήσεις από το Τέλος για να βρεις την Αρχή, σιωπηλά διακριτικά σαν παιδί σαν  μωρό με σκανδαλιές με χελώνες  με λύρες με τραγούδια να γεννήσεις ένα λόγο  ερμηνευτικό.Το ίδιο δεν έκανε και ο Όμηρος όταν άρχισε να γράφει να καταγράφει της ιστορίας και της ζωής  σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο τα αξιοσημείωτα γεγονότα περιστατικά;

Απέφυγε  τις πολλές φωτογραφίες επίδειξης αυταρέσκειας και  βίντεο ναρκισσισμού ,καταναλώνουν πολύ ενέργεια και χάνεις  την ουσία και τον σκοπό. Αν είναι να προωθήσεις » το  φίλαυτο  εγώ»  πήγαινε σε ένα σούπερ μάρκετ να  το μοιράζεις σε πόζες ανφάς και προφίλ θα είναι πιο αποτελεσματικό, με προέτρεψε ο Δον Λεόν καυστικά.

Το απέφυγα συστηματικά  και εστιάστηκα  στο να παρακολουθώ τον ομηρικό λόγο  και να γράφω μέσα από ένα κουκούλι ενεργειακών πεδίων  αυγό, σκεφτικό σιωπηλό.

Ο πολεμιστής δεν κρύβεται γιατί έχει κάτι επιλήψιμο να κρύψει  ή γιατί είναι δειλός, αλίμονο αν η ζωή του δεν είναι καθαρή και άψογη ή έχει κάτι να φοβηθεί ή να πολιορκηθεί. Κάνει αυτό που καλύτερα μπορεί συμφώνως με όσα του έχουν δοθεί και η αψογοσύνη του δεν μπορεί από τίποτα και από κανένα να απειληθεί. Ο πολεμιστής καλύπτεται διακριτικά πίσω από μια κουρτίνα περισυλλογής σκέψης και καταγραφής  για να μπορεί να παρατηρεί όσο το δυνατόν  πιο αντικειμενικά  την πραγματικότητα που όλο του ξεγλιστρά.

Ποιος είναι ο Ήχος της όταν καταρρέει;

Είναι η  ένωση των δύο αντιληπτικών πλευρών και η διάσχιση της αμφίδρομης γέφυρας ανάμεσα τους στο πέρασμα των ορίων τους όταν ένα ραβδί ενός εύηχου λόγου κρατά…. ο Ήχος της Όρασης.

Από τις αναμνήσεις μιας  μπλόγγερ

Ροκ Διαδικτυακή Οδύσσεια

συνεχίζεται…..

Advertisements

3 thoughts on “12. Ερμηνευτική Ηχολογία

 1. Όποιος αποφασίζει να εισέλθει στον Όμηρο πρέπει να έχει υπ όψη του ότι δεν είναι εύκολη η έξοδος.
  Λ. Η διαλεκτική απολογία του Έρωτος

  Όραση σημαίνει ευθυγράμμιση
  Ομηρική όραση σημαίνει κατανόηση των ενεργειακών γραμμών στα υλικά πεδία.
  Ο Όμηρος ΕΒΛΕΠΕ,απολύτως διαλλακτικός και διαλεκτικός
  και η πρώτη ΕΡΜΗΝΕΙΑ της Δημιουργίας του κόσμου ήταν δική του.
  Παίρνοντας το ραβδί του Ερμή ανέβηκε στον Όλυμπο των Ποιητών
  και ο ΛΟΓΟΣ του έγινε η μουσική του Απόλλωνος του μακροσαϊτευτή
  γιατί ήταν ερωτευμένος με την Ελευθερία
  και είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ χωρίς απολογία.
  http://astrealeonidou.blogspot.gr/2013/06/blog-post_10.html

 2. Αφουγκραζόμενοι τις λέξεις, τα νοήματα , οραματιζόμενοι τις έννοιες,
  μη βιαζόμενοι να τα’αποδεχτούμε η να τ’απορρίψουμε,
  τ’αφήνουμε να φτάσουν στη καρδιά μας κι εκείνη …ξέρει!
  Η καρδιά γνωρίζει πράγματα που η λογική αγνοεί,
  γιατί η καρδιά είναι πάντα αριστερά, συνδεδεμένη με τον Ονειρευτή μας
  και δεν μπορεί να ξεγελαστεί.
  Η καρδιά ανήκει στον Ήλιο~Απόλλωνα και θα πάρει πίσω ότι της ανήκει!

  Ποιος είναι ο Λόγος;
  http://elzin.wordpress.com/2008/12/03/%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%8D/

 3. Απέναντι στους ανθρώπους κράτησε πάντα μια ιδιαίτερη στάση. Δεν μιμήθηκε τον Απόλλωνα. Δεν ασκούσε τρόμο, ήταν κοντά στον κόσμο, τους συντρόφευε βοηθός οδηγός αρωγός.
  Κατέβαινε από τον Όλυμπο με το αγαπημένο του προσωπείο νεαρός χαριτωμένος πρίγκιπας με μια γλυκεία χάρη που κανείς δεν θα περίμενε από τέτοιο σκωπτικό πνεύμα.
  Κάποτε περνούσε το όριο που χωρίζει τους ανθρώπους με τους θεούς.
  Τότε καταλάβαινε τον κίνδυνο και τραβιόταν πίσω υπακούοντας στην ηθική του Ολύμπου. Ακόμη και ο Προμηθέας είχε κάτι κοινό μαζί του
  παραδεχόμενος ότι είχε αγαπήσει υπερβολικά τους ανθρώπους!
  http://e-lions.blogspot.gr/2009/11/blog-post_14.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s