Νικητές και Νικημένοι


320px-Wooden_hourglass_3

στο τέλος του δρόμου ΧΡΟΝΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

Ο χρόνος εννοείται «η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο».2 Γενικά Χρόνος χαρακτηρίζεται η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας από το παρελθόν στο μέλλον. Κάθε φυσικό φαινόμενο π.χ. μια πτώση αντικειμένου στο έδαφος εξελίσσεται στην έννοια της ορισμένης χρονικής περιόδου. Ο χρόνος μετράται σε μονάδες όπως το δευτερόλεπτο και με ειδικά όργανα τα χρονόμετρα π.χ. ρολόι. Οι καθημερινές εμπειρίες αποδεικνύουν πως ο χρόνος «κυλάει» με τον ίδιο πάντα ρυθμό και μόνο προς μια κατεύθυνση – από το παρελθόν προς το μέλλον. Η κίνηση γενικότερα ούτε μπορεί να διακοπεί αλλά και ούτε να αντιστραφεί στην έννοια του χρόνου. Παρά ταύτα, όπως εξηγεί η ειδική θεωρία της σχετικότητας, αυτή η κίνηση μπορεί να επιβραδυνθεί με ασύλληπτα μεγάλες ταχύτητες.

Ένας άλλος στερεότυπος ορισμός για τον χρόνο είναι «ένα μη χωρικό γραμμικό συνεχές στο οποίο τα γεγονότα συμβαίνουν με εμφανώς μη αναστρέψιμη τάξη». Πρόκειται για μείζονα έννοια η οποία λειτουργεί τόσο ως θεμελιώδης οντότητα, όσο και ως σύστημα μέτρησης. Με τον χρόνο ασχολήθηκε τόσο η φιλοσοφία όσο και η επιστήμη, διαμορφώνοντας ενίοτε αντιφατικές απόψεις για το νόημά του. Επί της ουσίας οι διαφοροποιήσεις δεν αφορούν στις μονάδες μέτρησης του χρόνου αλλά στο αν ο χρόνος ως οντότητα είναι δυνατόν να μετρηθεί ή αποτελεί τμήμα του μετρητικού συστήματος.ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Αλληγορίες του Χρόνου σε Μονοπάτια Ομηρικού Δρόμου

Νικητές και Ήττημένοι συναντιούνται στο τέλος τους δρόμου και το μόνο που μένει είναι η κατανόηση πως ο ΧΡΟΝΟΣ  είναι πάντοτε πολύ λίγος και ο μόνος που έχουν   για όσο καιρό τον έχουν. Για τον πολεμιστή ο χρόνος είναι Ιερός Θεός και ο μόνος που σέβεται απόλυτα. Είναι και μεγάλος καλλιτέχνης  γιατί όλα τα όντα αποκτούν σχήμα και μορφή μέσα του, όταν τα γεννά , διαφορετικά δεν υπάρχουν πουθενά. Είναι και αδέκαστος δικαστής και κριτής ανελέητος επειδή την ΑΛΗΘΕΙΑ ερευνά. Η Αλήθεια του Χρόνου  καταγράφεται στα πεδία τα κοσμικά και οι ταξιδευτές του Χρόνου την βρίσκουν μαζί με όποιον την αναζητά πραγματικά. Όλα τα παιδιά του  θα καταβροχθιστούν εκτός από εκείνα που θα γεννηθούν δυνατά στον νου και ωραία από την μητέρα Ρέα. Θα προστατευτούν από την Γαία και θα τροφοδοτηθούν από μια  πλούσια  Αίγα πολυμήτιδα  μωρά  αστέρια του  ολυμπιακού νου λαμπερά.

Το πρόβλημα του Χρόνου είναι  ένα πρόβλημα του  σκληρού Κρόνου,  όταν τον κοιτάζεις  γραμμικά σε καταβροχθίζει και είναι εχθρός σου.

Όταν τον κοιτάζεις αντίστροφα  σε ανανεώνει και είναι σύμμαχος σου. Τον ξαναγγενάς από το κεφάλι σου με την μορφή της Σοφίας και της Αθηνάς.

Το πρόβλημα των ανθρώπων με τον χρόνο είναι ότι τον «σκοτώνουν»   εδώ και εκεί, σε  ανόητες ασχολίες  και  ενδιαφέροντα  ορνίθων απελπιστικά. Κάποια στιγμή  όμως κάποιος πρέπει να τους  θυμίσει και να τους πει πως είναι ήδη «νεκροί» και το χειρότερο δεν έχουν ούτε μία  πράξη κατάθεσης  στο Πνεύμα του Ανθρώπου σε όλη τους την άδεια ζωή ,ΖΩΝΤΑΝΗ,  γιατί δεν έχουν ΨΥΧΗ.

Αστραία , Ιούνιος  2014, 6

 

2 thoughts on “Νικητές και Νικημένοι

  1. «Το πρόβλημα των ανθρώπων με τον χρόνο είναι ότι τον “σκοτώνουν” εδώ και εκεί, σε ανόητες ασχολίες και ενδιαφέροντα ορνίθων απελπιστικά. Κάποια στιγμή όμως κάποιος πρέπει να τους θυμίσει και να τους πει πως είναι ήδη “νεκροί” και το χειρότερο δεν έχουν ούτε μία πράξη κατάθεσης σε όλη τους την άδεια ζωή ΖΩΝΤΑΝΗ γιατί δεν έχουν ΨΥΧΗ.»
    Δυστυχώς όμως…δεν θα τον κατανοήσουν,όταν τους το λέει.Το βέβαιο είναι ότι ο Χρόνος δίνει πάντα όλες τις απαντήσεις…ακόμη και όταν…δεν έχουν τεθεί οι ερωτήσεις.

    • Είναι θέμα πανίδας όχι μόνο χλωρίδας. Μόνο συγκεκριμένο είδος από το ζωικό και φυτικό βασίλειο για το ερώτημα της ύπαρξης αναρωτιέται και ερωτά….. Απάντηση όμως παίρνουν όλα τα είδη των αυτόχθονων οργανισμών της γης Αχιλλέα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s