Οι Βόες του Ηλίου και τα βόδια


artCattl

της ανοησίας της σπατάλης της επίδειξης  της διασκέδασης  της απληστίας

μ Οδυσσείας

Επιστρέφοντας από τον Κάτω Κόσμο ο Οδυσσέας περνά πάλι από το νησί της Κίρκης, όπου η μάγισσα του δίνει συμβουλές για ν’ αντιμετωπίσει τα εμπόδια που θα βρει στον δρόμο του. Το πλοίο περνά από το νησί των Σειρήνων και, ακολουθώντας τις οδηγίες της Κίρκης, ο Οδυσσέας βουλώνει με κερί τ’ αυτιά των συντρόφων που τον δένουν σφιχτά στο κατάρτι κι ακούει το μαγευτικό τραγούδι τους χωρίς να υποστεί το τραγικό τέλος όσων το είχαν ακούσει. Ύστερα πέρασαν από το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης, όπου τα έξι κεφάλια του φοβερού τέρατος, της Σκύλλας, άρπαξαν έξι συντρόφους του Οδυσσέα. Τέλος έφτασαν στο νησί του Ήλιου. Ο Οδυσσέας επανέλαβε στους συντρόφους την προειδοποίηση του Τειρεσία και της Κίρκης να μη πειράξουν τα βόδια του Ήλιου, αλλά οι άνεμοι ήταν ενάντιοι, οι προμήθειες τελείωσαν και οι άντρες άρχισαν να πεινούν. Τελικά έσφαξαν κι έφαγαν τις αγελάδες την ώρα που ο Οδυσσέας κοιμόταν. Ο Ήλιος παραπονέθηκε στον Δία κι αυτός σήκωσε θύελλα τρομερή και χτύπησε με κεραυνό το πλοίο. Όλοι οι σύντροφοι του Οδυσσέα χάθηκαν κι αυτός έφτασε ύστερα από εννιά μέρες, άθλιος ναυαγός, στο νησί των Φαιάκων. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Στο νησί του Ήλιου οι συντρόφοι του, ανόητοι  πεινασμένοι  για φθηνή επιβεβαίωση, εγωμανείς και κουρασμένοι  σφάζουν όλους  τους Βόες  του Χρόνου σαν βόδια. Η προειδοποίηση όμως  είναι σαφής. Δεν θα επιστρέψει κανείς εκτός από τον Οδυσσέα  που θα συνεχίσει μόνος για το νησί της Καλυψούς.
Ο θεός του Ήλιου ο Απόλλων αμείλικτος δεν θα δεχθεί  καμία δικαιολογία.

Στο νησί του Ήλιου  σπαταλούν τον χρόνο τους  διασκεδάζοντας  σε in πολύβουα  μέρη, με in  ηλίθιους ανθρώπους που το πιο ακριβό πράγμα που έχουν πάνω τους είναι η πανάκριβη τσάντα Λουι Βιττόν, παντρεύονται  ανύπαρκτου εγκεφάλου τοπ μόντελ, παρακολουθούν παραστάσεις στο μέγαρο για να φωτογραφηθούν με επώνυμους  «μνηστήρες» και οδηγούν τζιπ 4χ4 σην πόλη  «σπουδαίοι «πολύ, προσέχουν τις μάρκες  και τις φίρμες  οπωσδήποτε γιατί έχουν ακριβά γούστα αν και φθηνοί και, μερικές φορές χωρίς να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας,  καθώς το θέμα που τους απασχολεί είναι  τα ποσοστά  τηλεθέασης της  πρωινής γλάστρας  μαζί με τις συνταγές άφθονες της μαγειρικής και τους χαρωπούς  κομμωτές  της ασυμμάζευτης ακριτομυθίας. Ενίοτε ασχολούνται και με την πολιτική  για να την καταντήσουν μια διασκέδαση άρτων και θεαμάτων φθηνή μαζί με τα βλακώδη περιοδικά του down down   life που οδηγούν  την  ζωή όλο και  πιο κάτω χαμηλά…… Λόλα.

Τα βόδια τα  ξανασυναντούμε στο παλάτι της Ιθάκης μαζί με την σπατάλη, την απληστιά των μνηστήρων που τα σφάζουν,.Τα  φυλά ο  τυχερός Φιλοίτιος που την τελευταία στιγμή στην τύχη τους τα παρατά και είναι χαρακτηριστική η πανίδα στην Ομηρική Αλληγορία.

Το πρόβλημα των βοδιών είναι πάντοτε ένα. Πάντα θα κοιτούν τα τρένα να περνούν  χωρίς αυτά με το βλέμμα της αγελάδος γιατί βόσκουν  ηλίθια  σε λιβάδια μεγάλης ανοησίας, ούτε δακρύζουν ούτε καταλαβαίνουν ούτε  ξέρουν να χαμογελούν.

Το πρόβλημα της  ψυχαγωγίας είναι ένα πρόβλημα   ψυχολογίας και η αγωγή της ψυχής απουσιάζει  στην διασκόρπιση της διασκέδασης.

Το πρόβλημα στο νησί του Ήλιου είναι η  γνώση και η  συνείδηση,  όταν  απουσιάζει ο άνθρωπος  καταστρέφεται χωρίς επιστροφή.

Και είναι πάντοτε  ερωτική η αναζήτηση για την γνώση αυτή  στον μεγάλο ΕΡΩΤΙΚΟ Λόγο τον Ομηρικό.

Αστραία, Ιούνιος 2014, 7

 

4 thoughts on “Οι Βόες του Ηλίου και τα βόδια

 1. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
  Το ζώδιο του Λέοντα συνδέεται με τους 50 Βόες του Απόλλωνα στο νησί της Θρινακίας-Τριν-ακίας και αποτελεί τον δεύτερο άκρο του μεγάλου τριγώνου της φωτιάς με πρώτο τον Κριό του Άρη και τελευταίο τον Τοξότη της Αθηνάς.
  Η φωτιά,το ιερό Πυρ είναι το πνεύμα, το νερό είναι το συναίσθημα,η γη είναι η ύλη και ο αέρας η νόηση.
  Η Τρι-νιτι,τριάς είναι πάντα παρούσα στον σταυρό της ύλης.
  Και οι ακίδες αυτών των άκρων αιχμηρές σαν μυτερά βέλη.
  Πολλά όμως κρέμονται από μια κλωστή ή μια τρίχα και το τρία είναι σημαντικός αριθμός και το θρία και θρι=3.
  50 εβδομάδες χρειάζεται να κάνει η Γη γύρω από τον Λαμπερό και Φανερό Ήλιο για μια πλήρη τροχιά και οι ακτίνες του Απόλλωνα όπως περνούν από το ζωδιακό χαρακτηρίζουν και το ζώδιο κάποιου.
  Έτσι όταν κάποιος ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα είναι και ο Ήλιος του εκεί, η ηλιακή συνείδηση του και το κέντρο στην καρδιά του.
  Στο νησί της Θρινακίας-Τριν-ακίας με τους 50 Βόες του Απόλλωνα
  Η Λαμπετώ και η Φαέθουσα φυλάγουν αυτούς τους βόες και η συμβουλή της Κίρκης είναι να μη τα πειράξει κανείς όσο πεινασμένος και να είναι.
  Ότανθάνουν εκεί πνέει ένα ζεστός Νότιος άνεμος σιρόκο και ο Λέων είναι αμέσως μετά τον Νότο και το Ναδίρ του ωροσκοπίου με αρχή τον Κριό.

  Η θέληση και η αυτοπειθαρχία του Οδυσσέα δοκιμάζεται στην μη παράβαση της εντολής και στην υπεράσπιση και τον σεβασμό των ζωτικών δυνάμεων του οργανισμού και της Ιερής Φωτιάς.
  Ο Λέων είναι ένας σημαντικός σταθμός γιατί αντιπροσωπεύει την αρχή μιας μυητικής πορείας ενώ ο Κριός την αρχή μιας φυσικής γέννησης.
  Η θέληση είναι μια δύναμη που εκπορεύεται από το σώμα, όταν όλα τα άλλα έχουν χαθεί και σε στιγμή απόλυτης σιωπής.
  Προϋποθέτει μια γερή λεοντόκαρδη καρδιά και πολύ καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.Οδηγεί σε σταθερές αποφάσεις, αποφάσεις που άπαξ και ληφθούν ισχύουν για παντός, γιατί ο πολεμιστής αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεων του ακόμη και των πιο ασήμαντων… φαινομενικά.
  Για αυτόν δεν υπάρχουν σημαντικές ή ασήμαντες αποφάσεις παρά μόνο αποφάσεις που παίρνει πάντα μπροστά στον Θάνατο του………http://kleio2012.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8.html

 2. Ο χρόνος για τους πολεμιστές είναι Ιερός!
  Γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή αυτό το ταξίδι θα τελειώσει μαζί και η περιπλάνηση τους σε αυτό όμορφο κόσμο.
  Έτσι λοιπόν δεν έχουν το περιθώριο να αρπαχτούν από την κτητικότητα, την λαιμαργία, την απληστία, την επιπολαιότητα, την αποθησαύρηση
  άχρηστων αντικειμένων.

  Κρατούν τα απαραίτητα κάθε φορά και αποφασίζουν τι θα ξεφορτωθούν από τις συνήθειες τους και τις ασχολίες τους.
  Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούν ενέργεια.
  Ενέργεια που χρειάζονται για την κατανόησημ της γνώσης και την διεκδίκηση της ελευθερίας τους.

  Δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν εδώ και εκεί τον χρόνο τους και να τον σκοτώνουν ασεβώς σφάζοντας και τρώγοντας τις Ιερές αγελάδες του Απόλλωνα.
  Σκοτώνουν όμως το Λιοντάρι, τον εγωισμό και τον εγωκεντρισμό,
  αλλά κρατούν την Λεοντή γιατί αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη ζωτική δύναμη για την ζωή.
  Ο εγωισμός και η απόδειξη της σπουδαιότητας μας,
  καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας και δεν μένει περιθώριο για οτιδήποτε άλλο..
  Κάποια στιγμή βέβαια πετούν και την Λεοντή χάνοντας την ανθρώπινη μορφή αλλά τότε θα βρεθούν στο έλεος της ευθυγράμμισης και θα κινδυνέψουν θανάσιμα.
  Αν αποξηράνουν τελείως τον εαυτό τους είναι καταδικασμένοι.
  Αυτό είναι όμως μια άλλη ιστορία…….http://elzin.wordpress.com/2009/12/12/5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85/

 3. Πλούσια η πανιδα στον Όμηρο,εκτός από την χλωρίδα ,τα δέντρα, τα φυτά»στις γλάστρες» . Τα γουρούνια , οι σκύλοι που γαυγίζουν στο καλύβι του Εύμαιου και, τα βόδια των γκαλά, της ψεύτικης φιλανθρωπίας , ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, πισίνων και διάφορες αβάσταχτες «‘προσωπικότητες» της αβάσταχτης ελαφρότητος του Κούντερα, σύζυγοι παρά τω πρωθυπουργώ.Με τέτοια «πρότυπα», τα συμπαθέστατα φυτοφάγα δικαίως θα διαμαρτυρηθούν για την ομηρική αλληγορία.

 4. Οι πολύ φτωχοί άνθρωποι έχουν μια δικαιολογία , δεν μπόρεσαν να πάρουν την Τροία, τα υπόλοιπα ΒΟΔΙΑ της υπερφίαλης χλιδής και της αβάσταχτης κενότητας του Λουί Μπουτόν…… ΚΑΜΜΙΑ. Εξαιρούνται οι Ιερές Αγελάδες των Ινδιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s