Ζητείται Συνείδησις


 Μουσικό οδοιπορικό κάτω από ένα σχεδόν αίθριο ουρανό

Απόγευμα Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου του 2015, Θεσσαλονίκη, ανηφορίζοντας την οδό Αγγελάκη  που δεν γερνά σε  πείσμα της εντροπίας, κάτω από ένα αίθριο σχεδόν ουρανό.
Ψηλά, αεροπλάνα τετραγώνιζαν τον κύκλο του με ουρές από λευκό υλικό. Σε λίγο διαλυόταν και δημιουργούσαν λευκά ίχνη από σύννεφα που διασταυρωνόταν και απλωνόταν σταδιακά.
Μας ψεκάζουν;
Προσπαθώ πάντα να κρατώ αποστάσεις από θεωρίες συνωμοσίας για χάρη της νηφαλιότητος.
Το θεωρώ κατάντια, κουτοπονηριά, έως προβοκάτσια, όταν δεν είναι δείγμα χαμηλής νοημοσύνης, να ωρύεται κανείς συνεχώς και να  χρησιμοποιεί σαν άλλοθι, το εύθραυστο  επιχείρημα  πως για όλα φταίνε οι εβραίοι, οι μασόνοι ο αντίχριστος, οι αμερικάνοι, οι ρώσοι κλπ.
Όμως το έβλεπα . ήταν ολοφάνερο , αυτά τα αεροπλάνα δεν  ήταν  της γραμμής  γιατί  δεν πετούσαν και χθες. Η μόνη ορθολογιστική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως επηρεάζουν τον  καιρό δημιουργώντας βροχή και σύννεφα κατά βούληση, εκτός αν περιέχουν  και ηρεμιστικά για την άβουλη μάζα των θαμώνων των  καφετεριών.
Μια ολόκληρη καφετέρια παράγκα η Ελλάδα του τσιμέντου και των  μνημονίων. Παντού καφετέριες και ζαχαροπλαστεία με γλυκά και φαγάδικα Λωτοφάγων σε οικήματα τετράγωνα κλουβιά. Πρωί μεσημέρι βράδυ σχεδόν γεμάτες. Είναι να απορεί  κανείς πως μπορεί  να χωρέσει τόση ανοησία  σε τόσο λίγα τετραγωνικά  κατάσταση  συμπιεσμένης παθητικής αδράνειας. Πως μπορεί να είναι κάποιος τόσο  εν υπνώσει απαθής.
Να περνάμε καλά ,να περνάτε καλά, να περνούν καλά, κραυγάζουν υιοθετώντας το ζωτικό ψεύδος  του Ίψεν,  μέσα από  την εικονική πραγματικότητα  ξανθών σιλικονούχων πλαστικών  τηλεπαρουστών που επαναλαμβάνουν το σλόγκαν όσο μπορούν πιο πειστικά.
Στις καφετέριες, στις ταβέρνες, στα γήπεδα, στον αγοραίο έρωτα  που δεν δεν μπορεί να νιώσει ,στις  πορνοσελίδες, στην αποβλάκωση, στην γελοιότητα, στην αδιάκοπη αυτοφωτογράφιση των σέλφι, ο μέσος Έλληνας περνά την ζωή του, ευαίσθητος πάντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανισότητα και τον ρατσισμό .
Τον ψεκάζουν   άραγε;
Γιατί δεν μιλούν ποτέ και για την οικονομική ανισότητα οι  τόσο ευαίσθητοι  και φιλάνθρωποι άνθρωποι;
Για τον θρησκευτικό  ρατσισμό  αφού  οι γυναίκες δεν γίνονται  ως ιέρειες αποδεκτές στην εκκλησία της  αγάπης και της  ισότητος;
Τηλεοράσεις παντού, με  κυρίαρχο  θέμα ένα ηλίθιο ποδόσφαιρο, δυνατά ο ήχος να σκεπάζει τις σκέψεις, το βλέμμα απλανές, το κινητό στο χέρι ,  ανύπαρκτη, επικοινωνία,  υπαρκτοί οι διάλογοι του  Μπέκετ , Βλαντιμήρ- Εστραγκόν. Ο κόσμος καίγεται και οι τρίχες,  τρίχες κτενίζονται.
Σκέπτομαι την  έκφραση των προσώπων  τους, την στιγμή που κάποιος  Νίο, θα μπει μέσα σε αυτά τα στέκια αποβλάκωσης, με αρχαϊκό  άλογο, με κράνος – περικεφαλαία, θα αναποδογυρίσει τα τραπέζια και τα μυαλά τους,  σπάζοντας τις τηλεοράσεις χειραγώγησης του νέου Μάτριξ και θα τους σύρει έξω να αντικρίσουν  το φως πιάνοντας τους από το αυτί και,….  στον Μουσαγέτη.
Στην βουλή,  η παρέλαση των νέων αρλεκίνων μανδαρίνων. Γελάκια γκριμάτσες, χειραψίες μοντελάκια  αχυράνθρωπων της νέας κολοτούμπας στο σόου της Παρασκευής και όρκοι  επίορκων.
Με υφεσιακά μέτρα, ένα χρέος της τάξεως 350 δις δεν πληρώνεται ούτε σε 100 χρόνια , ούτε μπορεί να γίνει πρόβλεψη  για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο κανείς και οικονομικά στο Χάρβαντ για να το κατανοήσει αυτό που μπορεί να καταλάβει και ένα παιδί της Α΄ δημοτικού με απλά μαθηματικά.
Η Πατριωτική Κίνηση ΕΛΛΑΣ, καταγγέλλει νοθεία για τις τελευταίες εκλογές. Δεν αποκλείεται.
Δεν  μπορεί να είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό της  της ανεγκεφαλικότητος με όλο τον ψεκασμό ….

Η δίκη  του Ιλιου απεφάνθη την τιμωρία για το σκάνδαλο της παιδεραστίας στο εραστή, την «μάνα» τον παπά και τον συνταξιούχο της 84 ετών της  ΔΕΗ.
Κάτι τέτοιες στιγμές   αναθεωρώ την άποψη μου για την θανατική ποινή.
Ίσως πρέπει να υπάρχει. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ποια θα πρέπει να είναι η ποινή των  πιστών ενοριτών που έσπευσαν να δηλώσουν συμπαράσταση στον άθλιο ιερέα. Δεν είναι η εξαίρεση,  ο κανόνας είναι,  του βίου, στα μοναστήρια και στους κόλπους της   αμαρτωλής  «εκκλησίας». Η πίστη βλάπτει σοβαρά την νοητική υγεία των πιστών, παντός είδους.

Γιορτή αρχαίων μουσικών οργάνων, η λύρα, η φόρμιγγα, οι ήχοι, η μουσική, από το οργανοποιείον  «Αναστάσιος». Παρήγορη εκδήλωση ,  όμορφη  παρουσίαση- παρουσία   και οικογενειακή επιχείρηση!!!
Εδώ  η λύρα του Απόλλωνος

και εδώ η λύρα του Ερμή

Ζητείται Συνείδηση
 Μέχρι να  συλλάβει ο μακροσαϊτευτής,  τον νεαρό γιο του νεφεληγερέτη στου Ολύμπου την κορυφή
απαιτείται μια μεγάλη του νου και της γνώσης, διαδρομή.
Αστραία
04 10 2015

1 thoughts on “Ζητείται Συνείδησις

  1. Γεωμηχανικη λέγεται αγαπητέ. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Ο άνθρωπος από την εποχή του χορού της βροχής προσπαθεί να ελέγχει τον καιρό. Φυσικά με τις ανάλογες επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία.

Σχολιάστε