Η Ελλάδα σε Αγώνες Πείνας


The Hunger Game, είναι ο τίτλος ταινίας επιστημονικής φαντασίας και περιπέτειας παραγωγής 2012. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σουζάν Κόλινς.

Παρ΄ όλο που η ομάδα των ηθοποιών δεν είναι η καλύτερη και η ερμηνεία μέτρια, το νόημα της ταινίας είναι σπουδαίο και επίκαιρο.
Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα δυστοπικό μέλλον στο έθνος της Πάνεμ, όπου 12 αγόρια και 12 κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών πρέπει να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας – ένα τηλεοπτικό ετήσιο γεγονός στο οποίο οι συμμετέχοντες είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν μέχρι θανάτου μέχρι να υπάρξει ένας εναπομείναντας νικητής.Το μελλοντικό έθνος της Πάνεμ, σχηματισμένο από τη σημερινή Βόρεια Αμερική, αποτελείται από μια πλούσια πρωτεύουσα, την Κάπιτολ, και 12 φτωχές περιφέρειες. Ως τιμωρία για μια προηγούμενη επανάσταση των περιφερειών εναντίον της Κάπιτολ, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12 έως 18 ετών από κάθε περιφέρεια επιλέγονται σε μια ετήσια κλήρωση (γνωστή ως «Θερισμός») για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας. Η ταινία ακολουθεί την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν από την Περιοχή 12, η οποία προσφέρεται εθελοντικά να αντικαταστήσει την μικρή της αδερφή στους εβδομηκοστούς τέταρτους Αγώνες Πείνας.Μαζί με τον Πίτα Μελαρκ,τον Φόρο από τα αγόρια της Περιφέρειας 12,τον Χέιμιτς Άμπερναθι ,προηγούμενο και μοναδικό νικητή των Αγώνων από την Περιφέρεια 12 και μέντορα τους και την Εφι Τρίνκετ την «οδηγο» τους μέχρι την είσοδο τους στην Αρένα των Αγώνων Πείνας, ξεκινούν για την Κάπιτολ.

Ένα απέραντο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ο κόσμος όλος και η Ελλάδα, ένα πειραραματόζωο στα δίχτυα μιας χρημοτοπιστωτικής κρίσης και μιας καπιταλιστικής απληστίας. Παλαιότερον είχε προβληθεί η εξαιρετική ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» με αφορμή το κραχτ του 1930 στην Αμερική, παρομοίου θέματος.

 Θεατές και θεώμενοι σε μια αρένα  με φθηνά  κανιβαλιστικά σόου και οι νόμοι της ζούγκλας σε μια υποκριτική κοινωνία φιλάνθρωπων κυρίων και κυριών που πουλάει ανθρωπισμό ευτελείας.

Μου άρεσε η ταινία, λέει πολλά και αυτό που συμβαίνει όλο αυτό τον καιρό στην Ελλάδα  είναι ένα παιγνίδι ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

Σε μία χώρα  πια μόνο  σερβιτόρων, ταβερνιάρηδων και καμαριέρων η κρίση δεν είναι οικονομική αλλά βαθιά αξιακή.Μία απέραντη καφετέρια  η Ελλάδα μέσω μνημονίων. Κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις και καταστήματα από τα λιγοστά που έχουν απομείνει. Μόνο ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία,  γραφεία κηδειών και ενεχυροδειναστήρια  παραμένουν ανοικτά σχεδόν όλο το 24 ωρο.

Να περνάμε καλά, να περνάμε καλά, λένε μερικοί.

Πόσο μπορείς να περνάς καλά  όταν γύρω σου μια ολόκληρη υποθηκευμένη  χώρα βουλιάζει στην ανεργία;

Όταν δεν υπάρχει μέλλον, προοπτική, ανάπτυξη καμμία.

Τηλεσυνταγές μαγειρικής, ανόητες εκπομπές , ηλίθια σήριαλ, πτωχοί τω πνεύματι έμποροι της τέχνης την εκποιούν άνευ πνεύματος και ουσίας. Ένα κομμάτι κρέας, τα τοπ μόντελ, κρέμονται  για τους τηλεκαννιβάλους και πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας των μερικών like.

Να περνάμε καλά να περνάμε καλά.

Πόσο μπορείς να περνάς καλά σε μια βάρκα που έχει τρυπήσει από την άλλη πλευρά και νομίζεις πως  δεν σε αφορά;

Και ο πόλεμος των συντεχνιών καλά κρατεί. Οι αγρότες χωριστά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές χωριστά, οι   γιατροί και οι φαρμακοποιοί χωριστά, χωριστά οι δεξιοί και οι αριστεροί. Αγωνίζονται όλοι χωριστά.

Υπάρχει κανείς ΝΟΗΜΩΝ  άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να νομίζει  πως  μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα του χωριστά και να μη πνιγεί σε  ένα πλοίο που κάνει νερά;

Υπάρχει κανείς  ΕΥΦΥΗΣ άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να θεωρεί πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα  κρατώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που υπήρχε  όταν  δημιουργήθηκε;

Υπάρχει κανείς που να νομίζει πως δεν τον αφορά και αυτός μπορεί να περνά καλά;

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως μπορεί να φτιάξει την ζωή του κάπου αλλού καλύτερα

όταν σε αυτή τη γη τόσο την χάλασε;

 Σε συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουν  προσωπικές λύσεις.

Αυτή η παράγκα του καραγκιόζη που έχουμε καταντήσει μια ένδοξη  Χώρα  πρέπει να γκρεμιστεί και να κτιστεί από την αρχή με καινούργιο  τρόπο σκέψης.

Και είναι καλό να στοχεύει κανείς στην απλότητα:

Εθνική λαϊκή συνέλευση

Νέο σύνταγμα

Απλοί δίκαιοι  νόμοι

Αυτάρκεια, στις δικές μας δυνάμεις

Δημιουργία πρωτογενούς  και δευτερογενούς τομέα

Αποαστικοποίηση

Εθνική υγεία

Εθνική παιδεία

Εθνικό  βασικό επίδομα για όλους

Εθνικό νόμισμα

Εθνική σύνταξη 

 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Αστραία

17 02 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s