Ο λύκος της ψυχής μας


και η κοκκινοσκουφίτσα

Είναι γνωστό πως όλοι οι μύθοι και τα παραμύθια κρύβουν μέσα στον αφηρημένο πυρήνα της ιστορίας τους, αλήθειες, που γίνονται άμεσα κατανοητές, μέσω του διαχρονικού συμβολισμού τους, από το συλλογικό υποσυνείδητο, όπως αναδύεται στο προσωπικό συνειδητό με  την οξυμένη αντίληψη της ανά- γνωσης τους.
Το παραμύθι είναι γνωστό. Η κοκκινοσκουφίτσα,  σημειοδοτεί το τέλος της παιδικής ηλικίας  και την αρχή μιας δύσκολης εφηβείας, με την έμμηνο κόκκινη ρύση, τη δυνατότητα τεκνοποίησης   και την παραγωγή των θηλυκών ορμονών , των οιστρογόνων, σε  ένα κορίτσι που αρχίζει να γίνεται γυναίκα.
Αρχίζει να βγαίνει βόλτα στο δάσος του ζευγαρώματος και να το εξερευνά, ως νέα Αφροδίτη με το καλαθάκι της.
Στο κατόπιν της, ο λύκος Άρης με την παραγωγή τεστοστερόνης, αρχίζει να την παρακολουθεί,να την κυνηγά και  η εφηβεία ξεκινά.
Ο δρόμος για την ενηλικίωση θα είναι δύσκολος και μακρύς, Μερικοί  δεν θα  μπορέσουν ποτέ να γίνουν ενήλικες άνδρες και γυναίκες και μέσα στο δάσος θα περιφέρονται άσκοπα, τραυματισμένα παιδιά, παραμένοντες ανήλικες σε όλη τους τη ζωή. Έτσι θα χαθούν σε μια στέρηση ή μια σεξουαλική υπερβολή, κυνηγώντας τα καλαθάκια της  υπερανεπτυγμένης ερωτικής ζωής.
Τι κάνει τόσο πολύ δύσκολη την εφηβεία και την ενηλικίωση;
Ο σωστός χειρισμός της σεξουαλικής ενέργειας και η κατανόηση της.
Όταν ξυπνά ο Κέρβερος με όλες τις ορμές της νεότητος, είναι πολύ δύσκολο να δαμαστεί.
Είναι Άθλος για τον Ηρακλή, που πρέπει να τον βγάλει στο φως να τον εξηγήσει με την σωστή  διαπαιδαγώγηση και συμβουλή.
Τα παιδιά,  χωρίς αυτό, θα βρεθούν στο έλεος μιας ακυβέρνητης σεξουαλικής ορμής και θα υποφέρουν, αν πέσουν στα χέρια αδίστακτων παιδεραστών που ψάχνουν για  κόκκινο αίμα φρέσκο, νεανικής δομής.
Αυτό το άθλιο σύστημα, επειδή ψάχνει για ενέργεια, να τραφεί για να συντηρηθεί, με τα νύχια και τα δόντια σε μια εξουσία θλιβερή, προωθεί ότι χειρότερο έχει,  για την ανθρώπινη ψυχή.
Προωθεί την πορνογραφία και ειδικά την παιδική. Με σκληρές σελίδες πορνό  όλο τα διαδίκτυο έχει κατακλυστεί  και μολύνουν, ακρωτηριάζουν  κάθε έφηβο και έφηβη που θα έλθει ακόμη και τυχαία ,σε επαφή.
Στην ουσία σκοτώνουν τα παιδιά και ουσιαστικά ,αλλά και συμβολικά, τις περισσότερες φορές και πολλοί από δαύτους είναι σε θέσεις  κομματικής και θρησκευτικής εξουσίας και βραβεύονται για το «φιλανθρωπικό» τους έργο.
Τα άγρια σκληρά  πορνό και όλες οι βρωμερές πορνοσελίδες  σκοτώνουν,  όχι μόνο την παιδική ψυχή, καταστρέφουν το φυσικό σώμα, αλλά και το μυαλό των ενηλίκων που τις παρακολουθούν χωρίς ντροπή, γιατί υποβιβάζουν μια ιερή ανθρώπινη πράξη  ΦΩΤΙΣΗ, σε ένα ζωώδες ένστικο της πεινασμένης αγέλης  του άγριου δάσους και μιας ζούγκλας παρανοϊκής.
Αφαιρούν από τον Ιερό Έρωτα, την μαγεία του, τον ρομαντισμό, την ποίηση, τον σεβασμό, την ένωση ψυχής, πνεύματος και σώματος και  κυλούν, αιμοτοκυλούν, όλη την ανθρωπότητα στην λάσπη των χοίρων και των γουρουνών. Η γυναίκα χάνει τη δύναμη της και ο άνδρας , τον  αυτοσεβασμό του.
Ο Ερμής εδώ μπορεί να συνδράμει επίκουρος βοηθός και  ερμηνευτής., διπλός στο ρόλο του, ως του Πλούτωνος, ψυχοπομπός.Δίνει το μώλυ στον Οδυσσέα και τον βοηθά στην κατανόηση αυτής της  πράξης της σημαντικής . Θα κάνεις έρωτα, του λέει, με την Κίρκη, όταν ενηλιωθείς ω ενήλιξ,  ως άνδρας πραγματικός, αλλά δεν θα γίνεις ποτέ το γουρούνι που στην λάσπη του, θα κυλιστεί.
Δεν μπορείς να σκοτώσεις, ούτε την Κίρκη, ούτε τον Κέρβερο, επειδή δεν θα υπάρχει συνέχεια μετά της ζωής, αλλά, δεν τους αφήσεις και ανεξέλεγκτους να κάνουν τους ανθρώπους ζωντανούς  περιπατώντες νεκρούς.
Η κοκκινοσκουφίτσα πηγαίνει με το καλαθάκι της , στη γιαγιά Μυθιστορία, που την μιλά με λόγια διαχρονικά:
Μέχρι να ενηλικιωθείς, να γνωρίσεις το σώμα σου και στο μυαλό σου να κυριαρχείς, μόνο «πλατωνικούς»  έρωτες , μπορείς να έχεις,  σε σχέσεις, αληθινής  φιλίας, προστασίας και στοργής.
Όταν στο δάσος κυκλοφορείς, να προσέχεις  τους λύκους, βαμπίρ,  που συναντάς, μιας άδειας  «νεκρής’ ψυχής.
Αστραία
28 03 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s