Οι μάγοι της χρηματοπιστωτικής κρίσης


Αρχείο:TheWizardofOz.jpg

 «Βγες στη ζωή να την χαρείς
κι ότι σου αξίζει θα το βρεις
και μη ζητάς παρακαλώ
κάπου αλλού καρδιά μυαλό
μα και το θάρρος της ψυχής
μέσα σου όλα θα τα βρεις»

 Αναζητώντας λύσεις και διέξοδο από την κρίση μια σύγχρονη παρέα  φίλων και γνωστών φθάνει στη μαγική χώρα του μάγου Οζ και στην Σμαραγδένια Πολιτεία του.
Η Ντόροθυ, το Σκιάχτρο, ο Τενεκεδένιος Άνθρωπος και το Λιοντάρι.
Το  τρυφερό χιουμοριστικό διαχρονικό παραμύθι του  Λ. Φρανκ Μπάουμ με την δύναμη της αλληγορίας, μας διδάσκει το χιούμορ, την φαντασία,την παρέα, την φιλία, την συντροφιά, την έμπνευση, τη τέχνη, την κρίση, την εικονική πραγματικότητα, την μοναξιά, με τη μεγάλη, ενός δημιουργού, διορατική ματιά.
Ίσως, ο συγγραφέας με την ευαισθησία του να προέβλεψε, την  κρίση τότε  των ΗΠΑ και το κραχτ του 29, αλλά ίσως και η ιστορία να επαναλαμβάνεται σε διαστήματα τακτικά.
Βρισκόμαστε στο κυκλώνα μιας  παγκόσμιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική,  με επίκεντρο την Ελλάδα, όπως πάντα στο κέντρο των εξελίξεων και ζητούνται άνθρωποι, να βλέπουν τον κόσμο με, του παιδιού την καθαρή ματιά, τα Σκιάχτρα να βάλουν μυαλό, οι Τενεκεδένιοι Άνθρωποι να αποκτήσουν καρδιά και τα δειλά Λιοντάρια θάρρος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στη πατρίδα τους μέσα από ένα δρόμο μονοπάτι, που να τα έχει όλα αυτά.
Οι μάγοι του Οζ με αλχημείες, στη  αχυρένια πολιτεία, χρηματοπιστωτικές,  φτιάξανε ένα άθλιο σύστημα  σύγχρονων δουλοπάροικων, που τους καλλιεργούν σαν μπαταρίες στα χωράφια του ΦΒ και του διαδικτύου, εντός και εκτός αληθινής πραγματικότητος ουσίας και  ζωής σε τράπεζες, χρηματοσπιστωτικά συνέδρια και μηχανές.
Υποστηρίζουν πως:
2 και 2,κάνουν 5.
Ο γαίδαρος πετάει ,όταν, από τα συνεχή,μέτρα, δεν ψοφάει.
Το ψάρι είναι κρέας, βοδινό.
Ο πόλεμος,  είναι η ειρήνη των αγορών
Το ίδιο πείραμα με τους  ίδιους παράγοντες, θα δώσει διαφορετικά αποτελέσματα.
Οι  ίδιοι ανίκανοι ,άνθρωποι που δημιούργησαν το  πρόβλημα, οι ίδιοι,  είναι ικανοί και να το λύσουν.
Αγάπη είναι να μισείς ό,τι είναι όμορφο, φωτεινό,λαμπερό, καθαρό και  σοφό.
Η λιτότητα είναι η πολυτέλεια των συνέδρων των  πολυεθνικών.
Δικαιοσύνη είναι το δίκαιο των τραπεζών.
Και ισότητα είναι η  οικονομική εξαθλίωση και εξίσωση των φυλών.

Πρέπει να γίνουμε όλοι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, να μην έχουμε πατρίδα,

γιατί πατρίδα μας,  είναι η γη.

Δεν θα την έχουμε και αυτή, και δεν θα την έχουν και, αυτοί.

Γιατί;

Εκείνο όμως, που δεν μπορούν να φτιάξουν όμως είναι μια Γη και ένα σπόρο ζωντανό.
Η Γη Δήμητρα είναι ο ΤΑΥΡΟΣ που δεν σκοτώνεται ποτέ, αλλά σε ταυροκαθάψια πιάνεται για να την αναζωογονεί και ο μάγος Πλούτωνας,  φυλάει στο ΣΠΟΡΟ για να γεννηθεί τη  κατάλληλη στιγμή, στη α πολλώνια,  περιστροφή της πολικότητας Ταύρου- Σκορπιού, με το ζενίθ, τον Βορρά, στον Σκορπιό, ναδίρ, Νότος, στον Ταύρο,  πύλη εισόδου της Ανατολής, στον Υδροχόο, και πύλη  εξόδου της   Δύσης, στον Λέοντα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο βασιλιάς,( από άλλο παραμύθι), που τον χειροκροτούν ηλιθίως μερικοί, είναι γυμνός, και όλοι αυτοί οι  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ και οι πληρωμένοι οικονομικοί δολοφόνοι,  είναι ήδη νεκροί, πάντα ήταν.
Ζωντανοί είναι μεγάλοι ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, γιατί είχαν και έχουν  εξαργυρώσιες  ΠΡΑΞΕΙΣ, Αθανασίας που δεν κερδίζεται σε χαρτάκια με χαρτοφυλάκια, άνευ ουσίας.
Η μεγάλη  οικολογική καταστροφή, η ύβρις που έγινε στη μητέρα γη, η εκμετάλλευση της, η αισχροκέρδεια, η ασέβεια,  η παράλογη αναπτυξιακή  τεχνολογία, η υπερδομή και των μηχανών, η κατασκευή, χωρίς μέτρο και χρήση σοφή, δεν θα μείνει αποινί.
Οι φυσικοί πόροι τελείωσαν και κανένα  τυπωμένο χαρτάκι χωρίς αντίκρυσμα, δεν μπορεί να σώσει 8 δισ.  ανθρώπους,  χωρίς αξία και τιμή.
Όταν ο Πλούτωνας θα πάρει την Περσεφόνη αγκαλιά για να χορέψει ένα παθιασμένο ερωτικό χορό,  ένα καινούργιο είδος ΑΝΘΡΩΠΟΥ θα αναδυθεί από αυτά τα χαλάσματα που σαρώσουν, τη  Δήμητρα,γη.
Αυτό το είδος,  που θα ΘΥΜΑΤΑΙ, πόσους σπόρους έχει ένα ρόδι μέσα στη καρδιά του και στον πυρήνα του, της γης, την ψυχή.
Όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι αρχίζουν και τελειώνουν εδώ, στο μέσον της Γης,στην Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Γιατί;
Διότι, ένα σώμα  ισορροπεί, όταν   το κέντρο ισορροπίας του, ευσταθεί.

Αστραία
19 04 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s