Η Αλίκη στη Χώρα της Λάϊον


%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b9

Ένα κάτασπρο λαγουδάκι βγαίνει μέσα από ένα άδειο ημίψηλο. Κι επειδή είναι ένα τεράστιο λαγουδάκι, το κόλπο αυτό χρειάζεται δισεκατομμύρια χρόνια για να γίνει. Μέσα στο τρίχωμά του γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι. Κι απορούν μ’ αυτό το κόλπο, που κατά βάση δεν είναι δυνατό να γίνει, κι όμως γίνεται. Μεγαλώνοντας, οι άνθρωποι χώνονται όλο και πιο βαθιά μέσα στις τρίχες του μικρού λαγού κι εκεί μένουν. Εκεί μέσα είναι τόσο βολικά και ζεστά, που δεν τολμούν να σκαρφαλώσουν στις μικρές τριχούλες και να ξαναβγούν στο φως. Μόνο οι φιλόσοφοι έχουν το θάρρος να ξεκινήσουν το ταξίδι που θα τους οδηγήσει ως τα πιο μακρινά σύνορα της γλώσσας και της ύπαρξης. Μερικοί χάνονται στο δρόμο, άλλοι, όμως, γαντζώνονται σφιχτά στο τρίχωμα του λαγού και φωνάζουν στους υπόλοιπους, που έχουν μείνει βαθιά χωμένοι και βολεμένοι στο μαλακό του τρίχωμα, τρώγοντας και πίνοντας του καλού καιρού. ΟΚΟΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΓΙΟΣΤΕΪΝ ΓΚΑΑΡΝΤΕΡ

Ποια είμαι;
Αναρωτιέται η Αλίκη εμπρός στη κάμπια που τη ρωτάει και  το ρολόι δείχνει αρχές του  2008.
Η Αλίκη  στη  χώρα του παραμυθιού με τα μάτια ενός παιδιού,  εξερευνά τον  σκοτεινό χώρο του υποσυνείδητου  ακολουθώντας ένα λαγό με καπέλο ψηλό.
Ακολουθώντας και εμείς  την Αλίκη  στο κόσμο του θαυμαστού  ασυνείδητα ή συνειδητά  βλέπουμε τα ζώα  και τα ένστικτα μας να μας διατάζουν και να μας μιλούν, τα τραπουλόχαρτα  κώδικες γράμματα και αριθμοί  να  μας καθοδηγούν.
Πότε μικραίνουμε και πότε μεγαλώνουμε, δοκιμάζουμε, ψάχνουμε, παρατηρούμε, σκεφτόμαστε,πειραματιζόμαστε   και η  εμπειρία γράφεται σε λευκά χαρτιά και καθαρά ενδύματα ψυχής, όπως λέει και Τζων Λοκ ο εμπειριστής, αμιγώς  φιλοσοφικά.
Μονολογούμε, μονολογούμε διαρκώς, ο ακατάπαυστος εσωτερικός μονόλογος κρατάει τον κόσμο σταθερό, την εγωμανία μας  και σκουριασμένο το σημείο της αντίληψης και της συναρμογής των ενεργειακών πεδίων. Τις περισσότερες φορές απαντούμε στο γρύλο. Στην κάμπια δεν μπορούμε να απαντήσουμε χωρίς, της πεταλούδας, τα  φτερά.
Ποιοι είμαστε, γιατί  είμαστε, από  που είμαστε;
Ποια  είναι η χώρα μας, η καταγωγή μας, ποιος είναι ο στόχος και ο προορισμός μας, όπως ρωτάει η Πηνελόπη ψυχή, τον Οδυσσέα νου, στην δική της ομηρική αυλή.
Το γοητευτικό παραμύθι του  Λιούι Κάρολ μας μεταφέρει σε μια χώρα μαγική που βρίθει συμβόλων και συμβολισμών  με οδηγό μία παιδική  ΑΛΙΚΗ   νεανική, σχεδόν τηλεμαχική.
Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ   ψυχή, ΝΕΑ πάντα σαν την ΗΒΗ του Ηρακλή, παρατηρεί τακτοποιεί  καθαρίζει αναδιατάσσει όλα τα πράγματα, τα αντικείμενα,  τις ιδέες και την ενέργεια, με διάταξη εργονομική πάνω σε ένα μαγειρικό σκεύος,   της  μαγείρισσας ΥΛΗΣ που στεριώνει με προσπάθεια πολύ και σκέψη κριτική και διακριτική με όλα τα στοιχεία μαζί. ΝΕΡΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑ ΚΑ ΓΗ στη πεμπουσία του πολεμιστή.
Το παραμύθι συνδέεται με τους  Λαιστρυγόνες από  τους Σταθμούς του Οδυσσέα και τις Συμφαλίδες Όρνιθες του Ηρακλή και φυσικά με το ζώδιο της Παρθένου σε ζώνη, Αύρα της ΓΗΣ, αστρική, πάνω στην στεριά γη.
Ποια είμαι;  Που είμαι;  Τι κάνω;
Είναι μερικές ερωτήσεις που έθεσα ένα χειμωνιάτικο  πρωί του 2008, με τη ροδοδάκτυλη αυγούλα ΗΩ, που ανέτειλε σε  φως του Ηλίου, χρυσαφένο φωτεινό.
Είναι η ανθρώπινη ζωή μια Ιλιάδα και μια Οδύσσεια σε ταξίδι γνώσης περιπέτειας μαγευτικό;
Είναι πάντα παρόντες οι διαχρονικοί ομηρικοί χαρακτήρες  σε μικρές και μεγάλες οκτάβες ζωής;
Γνώριζε ο Όμηρος το βάθος  και το πλάτος της λαγουδότρυπας του σύμπαντος;
Ας το εξερευνήσουμε στη  ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, των μικρών και μεγαλών αιλουροειδών λιονταριών και στων θαυμάτων την μαγική αυλή, ακολουθώντας ένα ελικώδες μαιευτικό ανηφορικό μονοπάτι στης  ΣΚΕΨΗΣ και του ΕΡΜΗ.
17 09 2016
Αστραία… στη ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

“Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χθες, γιατί ήμουν κάποιος άλλος.”
Η ΑΛΙΚΗ που ονειρεύεται ακόμη ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s