Η ασπίδα των ημιθέων


Σύντεχνος οπλοποιία ημιθέων

Ο χειροδύναμος πυρουργός θεός της ιερής φωτιάς κατασκευάζει τα όπλα της πολεμικής ανδρειοσύνης της άρρητης ενάρετης ομορφιάς και τα παραδίδει μετά 20 αιώνες χρονικών χοανών των θεριστών του χρόνου στους Νέους Αχιλλείς στα παιδιά της καλλιγύναικος Ελλάδος του καινούργιου γαλαξία…κάτω από τον αστερισμό των Μυρμιδόνων. Ο Αχιλλέας, το ταίρι ο σύζυγος της Ιφιγένειας τα παραλαμβάνει και τα φορά μαζί με τα 4 στοιχεία την αφοβία, την διαύγεια, την δύναμη και την νηφαλιότητα στην πεμπτουσία των 5 πτυχών του πολεμιστή νέος και λαμπερός και όμορφος πολύ με την παρορμητική μεταβλητή και σταθερή ιδιότητα του νου. Από τα πέρατα του σύμπαντος την φωτιά ανάβει του ουρανού της γης του ήλιου και των αστεριών και του κοσμικού ωκεανού με την μητέρα Μαία του ερμηνευτή Ερμή των Πλειάδων και των Υάδων την χρυσή βροχή. Ο Ωρίων ο προσδιοριστής μετρά τις ώρες τις στιγμές τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που οι Πύλες της Ηρωικής Ψυχής της Ήρας ανοίγουν σπάζοντας το φράγμα του Ηριδανού της ιστορίας ποταμού κολυμπώντας πότε αριστερά πότε δεξιά μέχρι να βγει σε ξεκάθαρη στεριά ηνίοχων αμαξάδων του σκοπού. Έχουν τοποθετηθεί ο χαλκός της Αφροδίτης και του Έρωτος η ενωτική πυρηνική σύσταση η χημική. Ο κασσίτερος του Ζήνοος Διός με τα 50 ατομικά βόδια πρωτονίων σε λάμψη καθαρή. Ο χρυσός της Ηλιακής συνείδησης σε επίγνωση αυτοσυνείδητη και ο άργυρος της Αρτέμιδος σε γνώση σιωπηλή. Δύο πόλεις της ειρήνης και του πολέμου περιγράφονται με σειρά ομηρική. Οι θεοί της περικεφαλαίας Άρης και Αθηνά συνεργάζονται σε χρυσή τομή γιατί μόνο αυτός που ξέρει να πολεμά μπορεί και την ειρήνη να υπερασπισθεί, η δε έρις και η διχόνοια η δολερή να αποφευκτεί.
Η Πολιτεία της Ιθάκης και η Πόλις του Ιλίου . Οι χορευτές , οι ονειρευτές και οι κυνηγοί ενώνουν τα ζευγάρια σε γάμους αμφίδρομων γεφυρών τις Λέξεις με τις σωστές ορθές Έννοιες παντρεύουν και δυναμώνουν την φλόγα γύρω από την πρωταρχική Πηγή με λαμπαδίες φρυκτωρίες. Πολιορκητές και πολιορκούμενοι συναντιούνται σε μια διαδρομή ανιχνευτική αλλά ένα άψογος πολεμιστής δεν μπορεί πολιορκημένος να βρεθεί γιατί η αψογοσύνη δεν δύναται ποτέ να απειληθεί.Δύο γνώμες έχουν οι άνθρωποι όταν ρημάζονται από διλήμματα εκβιαστικά στης Σκύλλας και της Χάρυβδης τα νερά Αμφίνομοι και Αμφιμέδοντες διχαλωτά μεταβλητοί.Οι Νόες έχουν μία γνώμη σταθερά κι απόφαση μη αναιρέσιμη όταν έχει παρθεί.
Η Δίκη , η Δικαιοσύνη την πλήρη διάκριση και ορθή κρίση απαιτεί για τους φονευθέντες μνηστήρες της μεγάλης ύβρης και κλοπής.
Η Δήμητρα με το άροτρο τις συνειδήσεις σε όμορφο μετόχι αγρό καλλιεργεί και ο βασιλιάς νους χαρούμενος παρακολουθεί.
Οι 4 βοσκοί ποιμένες των λαών που φυλάγουν τα πρόβατα σε μάνδρες κάλπικου παραδείσου δεν είναι επιθυμητοί γιατί ο άνθρωπος δεν έχει καμία αμαρτία προπατορική. Οι Λέοντες σημαδεύουν τον τρυφηλό ταύρο που καταστρέφει τις αποφάσεις των Μαραθωνομάχων στον λαιμό και η κούπα, το ποτήρι της απληστίας της ασυδοσίας πέφτει από τα χέρια της αντινοϊκής καταχρηστικής εξουσίας.
Οι «κύνες» που νόμιζαν πως το φως του Απόλλωνος δεν θα επιστρέψει δεν τολμούν να πλησιάσουν σε λιονταρίσια περιοχή.Ο Λίνος λυρίφθογγος της Ουρανίας γιός στην άκρη ενός νήματος και του λιναριού γνεσίματος , φαιακίσιος αοιδός και Διόνυσος τραγουδοποιός στο πνεύμα του οίνου τραγουδεί σε φανερά δείπνα και τραπέζια του διθυραμβικού χορού.Ο χορός καλά κρατεί στου λαβύρινθου τα στεγανά και ο Οδυσσέας από ψηλά τον εποπτεύει και τον ορά με δύο γυναίκες οδηγούς συντροφιά.Την Αριάδνη και την Πηνελόπη του Ικάριου με τον μανδύα της αγάπης την γερή ενδυμασία αρματωσιά. Οι σχοινοβάτες του ονείρου την ισορροπία διατηρούν ανάμεσα στην γνωστή και άγνωστη της αβύσσου την πλευρά.

Ο καταληκτικόΣ συναρπαστικόΣ ηφαιστειώδηΣ
οπλισμόΣ των Ελληνικών λέξεων εις Σ.
Σαν ένα ηφαίστειο που ξυπνά
και με το Νι και με το Σίγμα
σε γλώσσα ομηρική μας μιλά

Σ Ιλιάδος

Σ. Στον χορό της Ασπίδος

2 thoughts on “Η ασπίδα των ημιθέων

  1. ‘Αστρος Αρκαδίας … τα τραγούδια και οι χοροί των Ελλήνων σε νέους αστρικούς γαλαξίες με σύγχρονες ραψωδίες!
    Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο σύνταγμα για την καινοφανή γαλαξιακή δημοκρατία των Ελλήνων με λάμψη εκτυφλωτική!
    Χρειαζόμαστε μία καινούργια ανατρεπτική λογική και φαντασία οραματική και μια καθαρή πολιτεία δίκαια και σοφή.
    Μα πάνω απ ΄όλα χρειαζόμαστε την θέληση για μια νέα ζωή.
    Όλα τα πνευματικά όπλα του Ελληνισμού είναι δικά μας και για μας έχουν φτιαχτεί.
    Ας κρατήσουν οι χοροί και οι ασπίδες των ημιθέων Ελλήνων ψηλά με ενωτική γραμμή ,
    ριψάσπιδες πραγματικοί ΈΛΛΗΝΕΣ στο αυλάκι της ιστορίας δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

  2. Ιλιάς!

    Ο Λόγος, το Βιβλίο, τα Έπη,
    το Σέλας των Ελλήνων 12 μοίρες από τον Β. Πόλο
    όταν κάποιος Σελλός με ελεγχόμενη τρέλλα ορά!

    Το αστέρι του Βορρά!
    2800 χρόνια από τον Όμηρο και μετά..

Σχολιάστε