Η Ελλάδα των Παράλληλων Διαλόγων


 Η Ελλάδα η χώρα των παράλληλων μονολόγων (Γ. Σεφέρης)

Το δράμα  ενός πρωθυπουργού
Στον απόηχο των εκλογών  της 20ης Σεπτεμβρίου, αμήχανος ο πρωθυπουργός του 3ου μνημονίου αναλαμβάνει την ευθύνη να υλοποιήσει το πρόγραμμα που ψήφισε, ηγούμενος ενός κατακερματισμένου,  μη αυτοδύναμου κόμματος, στο  οποίο έχουν  βρει καταφύγιο  αρκετοί πρώην  πρασινοφρουροί σε συνεργασία με μερικούς σκόρπιους γαλαζο-υποταγμένους.
Είναι φανερό πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός άτονος , άχρωμος και άγευστος θα προτιμούσε να μη βρεθεί στην δύσκολη και δυσάρεστη θέση να    εφαρμόσει….. το ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ.
Άλλωστε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 έγινε με την προοπτική να βγει το ΝΑΙ, αλλά δυστυχώς προέκυψε το ΟΧΙ και του χάλασε τα σχέδια.
Αν έβγαινε ΝΑΙ θα είχε την δικαιολογία πως το ζήτησε ο λαός. ΄Ετσι απροκάλυπτα, ανερυθρίαστα  παραμέρισε το ΟΧΙ και  υπέγραψε το ΝΑΙ.
Ήλπιζε πως με αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να δραπετεύσει των ευθυνών του και να περάσει στον  βολικό ρόλο της αντιπολίτευσης  ξανά. Νάχαμε να λέγαμε, απλώς για να τα λέγαμε. Όμως η πονηρή Νέα Δημοκρατία και  η παλαιά δοσιλογία, του άφησε το πεδίο ελεύθερο να βγάλει το φίδι από  την τρύπα, όλο ΑΥΤΟΦΩΡΟ,
και αυτή θα είναι η τιμωρία του και η τραγωδία του.  Είναι το δράμα του.
Δεν είχαμε μεγάλες  προσδοκίες για περισσότερα από ένα νεαρό σαραντάρη  επαγγελματία πολιτικό , άνθρωπο του κόμματος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του και για τίποτα,  όμως ποτέ δεν πρέπει να γινόμαστε κακοπροαίρετοι και πάντα να αποφεύγουμε τις προκαταλήψεις. Δεσμεύουν τους άλλους και σκλαβώνουν εμάς.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της  ελάχιστης ευκαιρίας  που είχε να αποδείξει  τον καλύτερο εαυτό του, να ξεδιπλώσει τον υπέροχο άλλο του, Εαυτό, μας απέδειξε σε σύντομο χρονικό διάστημα πως είναι ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση, ήταν ανέτοιμος να την αντιμετωπίσει,   μεγάλα ψέμματα , θρασύτατες  κατάφωρες αντιφάσεις. Άλλος ένας,  ίδιος, με τους προηγουμένους αγύρτες της πολιτικής μας  ζωής που έχουν καταντήσει την λέξη πολιτικός  ΒΡΙΣΙΑ και ευτελίζουν την πολιτική ζωή της χώρας.
Οι ψηφοφόροι του;
Δεν έχει πλέον κανείς την αμφιβολία πως ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ, όπως και οι ψηφοφόροι των υπολοίπων   κομμάτων που κυβέρνησαν αυτόν τον έρημο τόπο, εκτός αν απαλλάσσονται λόγω χαμηλής  έως ανύπαρκτης νοημοσύνης.
Η συνέχεια ;
Σύντομα εκλογές ξανά, φτώχεια, δυστυχία, βία , αυτοκτονίες  καθημερινό φαινόμενο κατάθλιψης,  εξαθλίωση,έντονα καιρικά φαινόμενα μαζί με τους χαζοχαρούμενους του ΦΒ να περνούν  καλά, να περνούν καλά.
Είναι αυτοί και…. ΕΜΕΙΣ.
Είναι αυτοί,  ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΙ ΑΓΗΝΟΡΕΣ.
και είμαστε απέναντι τους,  ΕΜΕΙΣ, Μαχητές του Απείρου
Και,  είναι  Casus belli

μέχρι να γεννηθεί το καινούργιο είδος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ,

όχι χωρίς  τις ωδίνες οδύνες  ενός τοκετού
Η Ελλάδα των παράλληλων συμπάντων και των μεγάλων τροπικών 
Αστραία 

21 09 2015

1 thoughts on “Η Ελλάδα των Παράλληλων Διαλόγων

  1. Παράθεμα: Η Ελλάδα των παράλληλων ζωνών | Σε Α΄ Ενικό

Σχολιάστε