Λίγα λόγια για μένα

 

Αστραία    Αστραία Αλέξανδρος (1)   λιονταράκι michael

Η Αστραία στην χώρα των μικρών και μεγάλων λιονταριών και στην μαγική αυλή των ομηρικών θαυμάτων

Αστραία είναι η Μπαλούμη Ευαγγελινή του Λεωνίδα, απόφοιτος της σχολής θετικών επιστημών του ΑΠΘ. Η γιαγιά μου ήταν από την Ιθάκη και όταν την ερωτεύτηκε ο παππούς μου την πήρε κοντά του στην Θεσπρωτική πόλη και ζήσανε μαζί.

Είμαι ηπειρώτισσα στην καταγωγή από την Λάκκα Σουλίου και εκπαιδευτικός εν ενεργεία από το 2000, την ίδια χρονιά που πήρα το Α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου από την Ελληνική Μυθολογία με τον τίτλο « Η συνάντηση με τον Ηρακλή” από την ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΊΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ τέχνης και λογοτεχνίας  ,Ελληνικό τμήμα Αστόρια Ν.Υόρκη.
Συνεργάστηκα με συνεργασία ευφυή με τους ΕΛΖΙΝ , τους πολεμιστές  φιλοσόφους  της Λάιον στην παρουσίαση της ροκ οδυσσειακής όπερας «Ο Καιρός του Τόξου» σε βιωματικό σεμινάριο γνώσης και αυτογνωσίας παγκόσμιας πρωτοτυπίας στο διαδίκτυο και ήταν για μένα μια εμπειρία μοναδική.

Πάνω σε αυτό ετοιμάζω ένα ημερολογιακό χρονικό Η ζωή μου με τον Όμηρο” και ολοκληρώνω τον ”Κώδικα Μελησιγενή” , ένα ερμηνευτικό χάρτη και οδηγό για σύγχρονες Οδύσσειες προσωπικές και συλλογικές.

Δεν έχω θρησκευτικές και κομματικές προτιμήσεις και δεν συμπαθώ ακραίες ιδεολογίες αριστερόθεν και δεξιόθεν θεωρώντας το μέτρον κορύφωση και όχι μετριότητα, υιοθετώντας  δε διαλλακτικές και διαλεκτικές απόψεις σε ό,τι κάνει τον άνθρωπο καλύτερο και σοφότερο.

Λατρεύω   την Ιλιάδα , την Οδύσσεια, την Ελληνική Μυθιστορία  και την Ελληνική Κοσμοαντίληψη σαν μοντέλο  μέθοδο ερμηνείας του κόσμου και του ανθρώπου και εστιάζω όλες τις επαγωγικές και αναγωγικές  σκέψεις και συλλογισμούς πάνω σε αυτή την προσέγγιση. Όταν δεν παίζω με τον γιο μου σε μπερδεμένα κουβάρια και μικρά γατάκια κυνηγώντας μικρά και μεγάλα αιλουροειδή, ανοίγω το αγαπημένο μου βιβλίο τα Ομηρικά Έπη και το μυαλό μου,  σκέπτομαι και ονειρεύομαι οραματίζομαι ένα όμορφο καθαρό δίκαιο κόσμο μεταομηρικό.

“Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα, η άγνοια αναμφιβόλως δεν μπορεί να τα λύσει”

Σας ασπάζομαι Αστραία

Το πορτραίτο

πορτραίτο Αστραία

5 thoughts on “Λίγα λόγια για μένα

  1. Διαβάζοντας το βιογραφικό σας και περνώντας ένα μοναδικό εμπειρικό σοκ, θέλω να πω ότι έρχονται στιγμές που ανατρέπονται όλες οι ανθρωπιστικές και πατριωτικές ουτοπίες μου. Τελικά αποδείχθηκε πράγματι ουτοπικό ότι προσφέροντας γνώση των εμπειριών μου σε χιλιάδες αναγνώστες που με διάβαζαν θα πρόσφερα κάτι που τους έλειπε, αποκτώντας και εγώ κάτι από τις δικές τους επιθυμίες και εμπειρίες σε συμπλήρωμα των γνώσεών μου, Δυστυχώς διαπίστωσα, ότι τόσα χρόνια απευθυνόμουν καθημερινά σε δέκα χιλιάδες ανθρώπινα όντα χωρίς αισθήματα. Εσύ μια ξένη, που μπορεί να μην συμφωνούσες με άρθρα μου, απέδειξες ότι επικοινωνούσα, είτε με λάθος ανθρώπους, είτε με λάθος τρόπο. Σε ευχαριστώ για τα αγνά και φιλικά σου αισθήματα, ειλικρινά είμαι ευτυχής που σε γνώρισα, είμαι συγκινημένος διότι ήρθες από το πουθενά και μου άπλωσες ηθικά το χέρι σου να κρατηθώ, να ελπίζω, να συνεχίσω τον αγώνα μου, με νέους προσανατολισμούς. Έχω γυρίσει τον κόσμο, έχω παλέψει με την θάλασσα τα βουνά και την φωτιά, με κακουχίες, με βάσανα, με πόνο, αυτή την φορά λύγισα. Σε ευχαριστώ για την φιλία σου!

  2. Πέρα από τις διαφωνίες και συμφωνίες διαδικτυακής αρθρολογίας,ήσσονος σημασίας, υπάρχει και πρέπει να υπάρχει η όρθια και ορθή ανθρωπιά με πράξεις ουσίας και όχι απλής αερολογίας.
    Ένιωσα όλη τη δραματική κατάσταση που βίωνες , την μοναξιά, την απελπισία ,δεν μπορούσα να το προσπεράσω αμέτοχη και αδιάφορη.
    Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για ένα συμπατριώτη μου αγωνιστή σε μια δύσκολη στιγμή.
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και την παρουσία σου

Σχολιάστε