Η αβάσταχτη ελαφρότητα της εντροπίας


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντισταθείτε στην εντροπία

Ο κόσμος  που μας περιβάλλει γύρω μας είναι ένας κόσμος αντικειμένων και υποκειμένων ύλης, αλλά είναι και  ένας κόσμος ενέργειας.

Το να εστιαζόμαστε μόνο στα περιγράμματα  των μορφών της ύλης  χωρίς  να αντιλαβανόμαστε την ενέργεια τους μειώνει απελπιστικά το επίπεδο και το εύρος της αντίληψης μας.

Όλα τα προβλήματά μας  στην ύλη είναι θέμα ενέργειας. Ο πλήρης ξεπεσμός που σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κυκλοφορεί πλέον σε  όλη την ανθρωπότητα δεν είναι μόνο οικονομικός και ηθικός λόγων κρίσης αξιών , αλλά βαθύτατα ενεργειακός.

Η πτώση αξιών είναι και πτώση της ενέργειας, καταστροφή των ενεργειακών πηγών και μείωση των αποθεμάτων των ενεργειακών.

Η εξουσία, επειδή ανησυχεί για  την διατήρησή της , καθόλου σοφή ηγεσία, μειώνει συνέχεια το επίπεδο ενέργειας της μάζας για την χειραγωγεί. Δεν καταλαβαίνει  μέσα στην αλαζονεία της πως μόνο  κοντόφθαλμη  λογική είναι αυτή που επιταχύνει τον επιθανάτιο ρόγχο της.

Η δε άνοη μάζα χειραγωγούμενη,  στηρίζει  ό,τι  πιο ευτελές κυκλοφορεί, ό,τι είναι εύκολο. Δεν κατανοεί ότι επισύρει την πτώση και την καθοδική ροή.

Συνήθως καλύπτεται  με μια δικαιολογία φθηνή. Πως δεν καταλαβαίνει. Και αντί να προσπαθήσει να καταλάβει και να ανεβάσει το επίπεδο , αρέσκεται σε μια συνεχή, ανόητη  ασχολιών επιλογή.

Όμως, η τελική  πτώση της ενέργειας  με ένα ΘΑΝΑΤΟ ισοδυναμεί, και είναι προ των πυλών, για όλη την ανθρωπότητα αυτή τη φορά και ένα τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, …την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Αστραία

25 09 2016

1 thoughts on “Η αβάσταχτη ελαφρότητα της εντροπίας

  1. Ένας από τους βασικούς φυσικούς νόμους, ο δεύτερος της θερμοδυναμικής, ο οποίος λέει ότι η ενέργεια περνάει κανονικά από μια κατάσταση μεγαλύτερης οργάνωσης σε μια μικρότερη.
    Από μια κατάσταση υψηλότερης διαφοροποίησης σε μια κατάσταση χαμηλότερης.
    Με άλλα λόγια το σύμπαν βρίσκεται σε μια κατάσταση ανέλιξης..Ο χείμαρρος κυλάει κανονικά από τον λόφο προς τα κάτω, όπως και ο καταρράκτης!Χρειάζεται έργο και ενέργεια για να ξαναγυρίσεις το νερό προς τα πάνω.Και η ενέργεια αυτή πρέπει να προέλθει από κάπου αλλού.
    Κάποιο άλλο ενεργειακό σύστημα πρέπει να καταναλωθεί για να συντηρηθεί η άνοδος.
    Τελικά σύμφωνα με αυτόν τον νόμο το σύμπαν θα ανελιχτεί φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο ενός αποδιοργανωμένου αδιαφοροποίητου σβόλου, στο οποίο τίποτα δεν θα συμβαίνει.
    Αυτή η κατάσταση της ολικής αποδιοργάνωσης και αδιαφορισμού ονομάζεται εντροπία.Η ροή της εξέλιξης είναι μια δύναμη εναντίον της δύναμης της εντροπίας.

    Συνδέεται, η εντροπία, σαφώς με την Πτώση , ην Ανάγκη και την Υβριν.
    Είναι η ανάγκη που μας οδηγεί στην έλλειψη μέτρου και αρμονίας
    Και η έλλειψη γνώσης στο σωστό χειρισμό της ενέργειας.
    Είναι η ενέργεια που πέφτει διαρκώς μετά την γέννηση του ανθρώπου
    Αλλά είναι και η ανάληψη της ευθύνης αυτής, η μόνη ευκαιρία της ύπαρξης,
    η μόνη δυνατότητα… να ανεβούμε!…..
    http://e-lions.blogspot.gr/2008/10/e.html

Σχολιάστε