Τα Νίπτρα του Πριάμου


Ο Ποντίφικας σε μία πράξη συμβολική και για χάρη της δημοσιότητος των ΜΜΕ, έπλυνε τα πόδια  των πιστών των ποσειδώνιων θρησκειών, μιμούμενος την πράξη της Ευρύκλειας των Ομηρικών Επών.
Ας δούμε τι σημαίνει αυτό, με σύγχρονο διαφωτισμό ξεκινώντας από τα χρόνια τα παλιά, τα ομηρικά σε σύνδεση με τον πρωταρχικό σκοπό.
Ως γνωστό , η Τροία κτίστηκε με την βοήθεια θεών και ανθρώπων, καταστράφηκε πολλές φορές ακόμη και από τον Ηρακλή, πήραν μέρος υπέρ και εναντίον της όλοι οι θεοί και, ξανακτίστηκε από τον Αινεία μετά τον Αχιλλέα Αλέξανδρο, στην αυτοκρατορία, την λύκαινα, την ρωμαϊκή.
Όταν ο χριστιανισμός ανήλθε στην εξουσία τη θρησκευτική ,σε Δύση και Ανατολή και στην κυριαρχία του πλανήτη , το κέντρο ισορροπίας του,  χάθηκε, στα μανιασμένα κύματα του Ποσειδώνα και ένα ανεξέλεγκτο θυμικό, που βούλιαζε όλες τις βαρκούλες του ανθρώπινου νου.
Κατόπιν μετά τον εξεγερτικό αιώνα τον 18ον,τον επαναστατικό, ο  πονηρός  Άτλας έδωσε στον Ηρακλή να κρατά τον Ουρανό, και ο  ίδιος έκανε την Ατλαντική συμμαχία- συμμορία να κερδίζει επί της γης, όλο τον θησαυρό. Αφού κράτησε επί αιώνες, τους ανθρώπους στο σκοτάδι του μεσαίωνα , αφού τους στράγγισε ενεργειακά, όταν δεν τους έκαιγε στη πυρά, αποφάσισε να δώσει την επιστήμη  στη μάζα, μαζί με τον θρησκευτικό όρκο για τους ελέγχει θεοκρατικά. Αύξησε την παραγωγή τεχνολογίας  μπαταρίας και τους σκλάβωσε , μηχανικά ρομπότ,  στην επανάσταση των μηχανών,μηχανολογικά.
Δεν ήθελε και πολύ, όταν η  άβουλη μάζα δεν είναι εξαρτημένη από τον θεό, από κάπου αλλού θα εξαρτάται,  χωρίς πολύ μυαλό και το όπιο της αναζητεί.
Η υποκρισία του χριστιανισμού δεν έχει όρια. Έφτιαξε ένα απίστευτο τέρας,  ιεραρχίας , αφύσικης ανδρικής αγαμίας, καταπίεσε το βασικό ένστικτο, εξόρισε τον  όμορφο έρωτα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια τρομερή ΣΚΙΑ  μεγάλης διαστροφής και κατάστασης νοσηρής   με ακρωτηριασμένους ανθρώπους ,  υπέρβαρους ή σκελετούς, χωρισμένους, αντιερωτικούς, νευρωτικούς  και καταθλιπτικούς.
Όλο για αγάπη  να μιλούν   και όλο την αγάπη να  αγνοούν, μαζί με τον έρωτα που δεν κατανοούν.
Φυσικά ο σημερινός χριστιανισμός είναι ένας  σεβάσμιος γέρος Πρίαμος με πολλές κόρες και γιους, όλες τις  αιρέσεις, τις  πολλαπλές που έκανε στην διάρκεια του ιμπεριαλισμού του και της  μεγάλης λεηλασίας της επεκτατικής πολιτικής του για να τους κάνει όλους χριστιανούς.
Σεβάσμιος, βγαίνει στα ΤΕΙΧΗ του  Βατικανού, ο γέρο Πρίαμος γιατί έχει εξαγοραστεί και υποχωρητικός πια.  Πρίαμος σημαίνει εξαγορασμένος ετυμολογικά.
Σεβάσμιος και γέρος πια.
Γιατί;
Γιατί είναι  χορτάτος . Είναι αιώνες στην εξουσία,  έχει  φάει και έχει πιει πολλά και έχει διαβρώσει τα πάντα. Ο μουσουλμανισμός είναι πιο καινούργιος, πιο άγριος, πιο βάρβαρος, πιο πεινασμένος και φυσικά νικάει ο βάρβαρος τον πολιτισμένο, όπως ομολογεί ο προπονητής του Ρόκυ  Μπαλμπόα, σε φιλμ διαχρονικά.
Ο Πρίαμος προσπαθεί  να καλοπιάσει  τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό με κίνηση  ταπεινή.
Τα κίνητρα του παραμένουν ταπεινά,  όσο δεν γκρεμίζει τα τείχη τα ψηλά της μεγάλη οικονομικής ανισότητος  που την κοινωνική αδικία, κρατά.
Στην άλωση της σημερινής  Νέας Τροίας, δεν θα χρειαστεί, ούτε ο Οδυσσέας, ούτε ο Αχιλλέας, ούτε ο Ηρακλής, έχουν άλλη ασχολία πιο ενδιαφέρουσα και  ωραία.
Η Τροία θα αλωθεί από τον θεοκρατισμό που έθρεψε αιώνες τώρα μέσα του και τον θρησκευτικό φανατισμό που τον ακολουθεί.
Ήδη έχει ξεκινήσει, δεν μένει παρά να δούμε τις φλόγες του  μαζί με τον καπνό που έχει αρχίσει  να την απασχολεί και να βγαίνει μαύρος και γκρίζος, από μια  σόμπα του Βατικανού, παλιά,σφαιρική.
 Ο Απόλλων και ο Ποσειδών πήραν μαζί τους τον Αιακό όταν έχτισαν τα τείχη της Τροίας αλλ΄αυτή είναι μια ιστορία που θα ειπωθεί σε μια άλλη  χρονική στιγμή και με άλλον καπνό, χωρίς φωτιά, θα βγει.
Αστραία
28 03 2016

Σχολιάστε