Η Χρυσομαλλούσα Συνείδηση


Χρυσές Ανταύγειες σε παραμυθένια  μαλλιά
Οι » κάρη κομόωντες» Αχαιοί τρέχουν μακρυμάλληδες στην πεδιάδα της εύφορης Τροίας έξω από τα τείχη της πολεμώντας για την κατάκτηση της ύλης της γνώσης και της ομορφιάς που θέλουν πίσω στη ζωή τους. Ξανθοί, όπως ο ξανθός Μενέλαος και ο Αχιλλέας αγωνίζονται να μετατρέψουν την Συνείδηση σε Αυτοσυνείδηση και το καταφέρνουν με την βοήθεια της Αθηνάς Σοφίας και του πολύπλευρου Οδυσσέα. Ο Φοίβος Απόλλων δεν είναι μαζί τους γιατί έχουν χάσει την Σελήνη Ελένη, το άλλο τους μισό, το ενεργειακό τους σώμα.

Τι είναι τα παραμύθια;

Είναι η σιωπηλή γνώση που έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο ενός λαού, έχει ζυμωθεί με τις παραδόσεις τους και την ιστορική του εμπειρία και έχει γίνει φθόγγος γράμμα λέξη και φωνή. Επειδή η ανθρώπινη γνώση έχει αφετηρία κοινή , κοινά είναι και  βρίσκονται πολλά στοιχεία σε όλους τους μεγάλους μύθους του κόσμου.

Το απλό παραμύθι της Χρυσομαλλούσας, τυπικά, μας μιλά για μία βασίλισσα και ένα βασιλιά, ένα παιδί μωρό που μια κακιά μάγισσα, επειδή πήρανε τον μαϊντανό από τον κήπο της ,φυλακίζει σε ένα πύργο ψηλό, χωρίς είσοδο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να ανέβει εκτός από την ίδια τη μάγισσα. Όπως συμβαίνει σε όλα τα παραμύθια το βασιλόπουλο ερωτεύεται ξανθομαλλούσα πριγκίπισσα όταν την ακούει να τραγουδά και ανεβαίνει πιασμένος από τα μαλλιά της. Η  κακιά μάγισσα απαγάγει την κόρη , της κόβει τα μαλλιά και παγιδεύει το βασιλόπουλο. Από την απελπισία του,  όταν μαθαίνει την εξορία της αγαπημένης του, χάνει την όραση του πέφτοντας στα αγκάθια από τον καημό του. Όταν ξανασμίγουν μετά από δυσκολίες, έχουν γεννηθεί δύο παιδιά , καρπός του έρωτα τους, τα δάκρυα χαράς που κυλούν στα μάτια του τον βοηθούν και θεραπεύουν την τύφλωση. Έτσι όπως σε όλα τα παραμύθια ζουν καλά και εμείς χειρότερα ή καλύτερα. Εξαρτάται από το δικό μας ταξίδι ζωής.

Η βασιλοπούλα είναι η άνιμα για ένα άνδρα, η θηλυκή του πλευρά και το βασιλόπουλο είναι ο άνιμους, η αρσενική για ια γυναίκα. Και τα δύο, σαν στοιχειακά σε ένα άνθρωπο ενεργοποιούνται αναλόγως των συνθηκών της ζωής, δηλ.του χώρου και χρόνου μέσα στο οποίον γεννήθηκε και εξελίσσεται.

Σε όποιον χρόνο και χώρο και να έχει γεννηθεί, υπόκειται στη επιρροή της κοινωνικής διαμόρφωσης της εποχής του, στο τονάλ του καιρού του, της υλικής υπόστασης,  που είναι η κακιά μάγισσα.

Το άλλο μας μισό, ο άλλος μας εαυτός φυλακίζεται σε ένα μέρος ψηλό . Η μοναδική επιρροή είναι η «κακιά μάγισσα» .Το σπήλαιο του Πλάτωνα και το ΜΑΤΡΙΞ περιγράφουν αυτόν τον εγκλωβισμό στην έρημο του πραγματικού. Όταν εμφανίζεται το βασιλόπουλο, η ψυχή θυμάται, αλλά ο δρόμος της αυτογνωσίας είναι μακρύς και περνάει μέσα από εσωτερική όραση μέσα από την οποία το βασιλόπουλο «Βλέπει». Τα δάκρυα χαράς αποκαθιστούν πλήρως την εσωτερική και εξωτερική όραση και ζουν όλοι αρμονικά.
Το παραμύθι συνδέεται με το φώς, τον χρυσό Ήλιο και τα μακριά μαλλιά, χρυσές ακτίνες. Αντιστοιχεί στο νησί του Ήλιου στην Οδύσσεια και στο Λιοντάρι της Νεμέας από τους Άθλους του Ηρακλή.
Τι είναι το φως; Ο Απόλλων;
Το φως είναι ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, η κοσμική συνείδηση. Το ταξίδι του, είναι το ταξίδι της συνείδησης, όπως αναδύεται μέσα από την κοσμική Νύκτα που και ο ίδιος ο Ζευς, φοβόταν.
Πότε γίνεται Σοφία;
Όταν συνδέεται η Γνώση με την Αυτογνωσία.
Τι είναι αυτογνωσία;
Είναι ευθυγράμμιση των εσωτερικών και εξωτερικών ακτίνων της ενέργειας.
Είναι Επίγνωση και κατανόηση με μακριά μαλλιά χρυσής ανταύγειας.
Αστραία
22 08 2016

1 thoughts on “Η Χρυσομαλλούσα Συνείδηση

  1. Παράθεμα: Χρυσομαλλούσα Ραπουνζέλ | Σε Α΄ Ενικό

Σχολιάστε