Επιστολές Ιθαγενών


ΒΟΥΛΗ ΒΙΚΙ

φωτογραφία ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Να κάνουμε όχι μόνο με σωστό τρόπο τα σωστά αλλά, και  να κρίνουμε και να διακρίνουμε τα ΛΑΘΗ από τα ΣΩΣΤΑ.

Επιστολή στον μελλοντικό πρόεδρο της Ελλάδος
Αξιότιμε πρόεδρε,
Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, ως ελεύθερος πολίτης αυτής της χώρας και όχι σαν υπήκοος μιας υποταγμένης επαρχίας, κατόπιν μεγάλης περισυλλογής , ύστερα από βαθύ προβληματισμό για το πρώτο σημείο της ανθρωποποίησης και επισταμένη μελέτη του διαχρονικού λόγου και μηνύματος του Σίατλ, αρχηγού μιας φυλής Ινδιάνων προς τον Πρόεδρο της Αμερικής, Φραγκλίνο Πήρς.
Αισθανόμενη και συναισθανόμενη βαθιά ιθαγενής , ΙΘΑΙΓΕΝΗΣ ξ 203  λέξη ομηρική, προβληματίζομαι εντόνως  για την έννοια και την λογική των λέξεων ΑΥΤΟΧΘΩΝ και ΓΗΓΕΝΗΣ στη ταυτοσημία τους ή την ετεροσημία τους.
Ο ορισμός για τη λέξη αυτόχθων είναι «αυτός που κατοικεί από την αρχή στη γη των προγόνων του» και» γηγενής αυτός που ανήκει στο ίδιο γένος» σε συνειρμικές σκέψεις  ιθαγενίας με οδηγεί.
Ως ιθαγενής αυτής της χώρας , όχι της φαιδράς πορτοκαλέας αλλά της  λαμπράς  Ιδέας και   Ελληνιστικής Ιστορίας , αναρωτιέμαι για αυτό το σημείο της κρίσιμης καμπής αυτού του τόπου εν τη αιτιότητι της λαμπρής  του πορείας.
Ο ανάλγητος πολυεθνικός  «μεγάλος αδελφός»  και έμπορος των συνειδήσεων των  ΕΘΝΩΝ, μας μηνάει πως θέλει να αγοράσει τη γη μας. Μας λέει πως θέλει το καλό μας και μας βοηθάει με δανεικά  ζητώντας  τόκους σε υπέρογκα ποσά.
Όμως ο οραματιστής  Σαίξπηρ   μας λέει  ποιητικά, στον νέο έμπορο της Ελλανίας δια μέσου της Πορσίας πως δεν μπορεί να αφαιρεθεί σάρκα του Ελληνικού λαού χωρίς το αίμα μιας τραγωδίας.
Ο μεγάλος αδελφός μας μιλάει για  «την ειρήνη» απουσία του  πνεύματος της  γιατί η ειρήνη των πολυεθνικών αγορών είναι η σύγχρονη μορφή δουλείας των λαών.
Ο μεγάλος αδελφός παραδίνοντας την προεδρία στο προηγούμενο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την συρρίκνωση  των συνόρων  μιλά ,για χάρη αυτής της  υποταγής ειρήνης χωρίς να ερυθριά.
Όμως ο μεγάλος αδελφός, ξεχνά πως ο τόπος έχει μια ιστορία λαμπρά  και ήρωες και αγωνιστές που τον έχει υπερασπισθεί σθεναρά.

Ο μεγάλος αδελφός χρησιμοποιεί το ΟΝΟΜΑ  μας χλευαστικά και προσβλητικά. Μας απαξιώνει υπεροπτικά και αλαζονικά.
Ο μεγάλος αδελφός με το θολό συναίσθημα της  συνενοχής  μας κυβερνά.
Είμαστε ένοχοι λέει, γιατί τα φάγαμε κρυφά μαζί. Όμως δεν τα επιστρέφουμε το ίδιο μαζί φανερά.
Ο μεγάλος αδελφός μας προτρέπει να σώσουμε τις τράπεζες, όμως δεν μας λέει πως όταν κερδίζουν οι τράπεζες, κερδίζουν μόνες τους και όταν χάνουν, χάνουμε μαζί.
Ο μεγάλος αδελφός  μας λέει  πως πρέπει να πάρουμε μέτρα για τη ανάπτυξη και οικονομία αλλά η ανάπτυξη δεν γίνεται μόνο, με την Ελλάδα μια απέραντη καφετερία στην ανεργία. Χωρίς πρωτογενή τομέα και δευτερογενή, ο ασθενής μόνο με παροχή υπηρεσιών μιας νοσοκόμας ποτέ δεν θα γίνει καλά απουσία θεράποντος ιατρού.
Ο μεγάλος αδελφός μας λέει πως πρέπει να πουλήσουμε τα νησιά μας, τους ιερούς βράχους μας, τα βουνά μας, τα μνημεία μας μαζί με την ελευθερία μας, την αξιοπρέπεια μας, την πατρίδα μας σε τιμή ευκαιρίας .
Όμως ο μεγάλος αδελφός δεν μας λέει, πως οι άνθρωποι που πουλάνε την χώρα τους, αγοράζονται και πωλούνται σε τιμή χρηματιστηρίου δεν είναι άνθρωποι αλλά, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, φθηνά και αναλώσιμα σε ένα κράτος εφήμερο βίας και νοθείας και αντιδεοντολογικής ανθρώπινης αγοροπωλησίας.
Πώς μπορείτε να αγοράζετε ή να πουλάτε τον ουρανό – τη ζέστα της γης; Για μας τους ιθαγενείς μοιάζει παράξενο. Η δροσιά του αγέρα ή το άφρισμα του νερού ωστόσο Δε μας ανήκουν. Πώς μπορείτε να τα αγοράσετε από μας;
Κάθε μέρος της γης αυτής είναι ιερό για αυτό τον ιθαγενή λαό. Κάθε αστραφτερή πευκοβελόνα, κάθε αμμούδα στις ακρογιαλιές, κάθε θολούρα στο σκοτεινό δάσος, κάθε ξέφωτο και κάθε ζουζούνι που ζουζουνίζει είναι, στη μνήμη και στην πείρα του λαού μου, ιερό.
Ξέρομε πως ο μεγάλος αδελφός δεν καταλαβαίνει  τους τρόπους μας.Τα μέρη της γης, το ένα με το άλλο, δεν κάνουν γι’ αυτόν διαφορά, γιατί είναι ένας ξένος που φτάνει τη νύχτα και παίρνει από τη γη όλα όσα του χρειάζονται.
Η γη δεν είναι αδερφός του, αλλά εχθρός που πρέπει να τον καταχτήσει, και αφού τον καταχτήσει πηγαίνει παρακάτω. Με το στομάχι που έχει θα καταπιεί τη γη και θα αφήσει πίσω του μια έρημο.
Ο μεγάλος αδελφός δεν ξέρει από όνειρα γιατί η πραγματικότητα του είναι γκρίζα μουντή και μηχανική . Είναι ΜΗΧΑΝΗ.
ΕΜΕΙΣ οι ιθαγενείς Έλληνες και Ελληνίδες, καταλαβαίνουμε πως αυτό που απουσιάζει από τον μεγάλο και πλούσιο αδελφό, είναι το Πνεύμα του γιατί είναι πολύ ΠΤΩΧΟ και δεν ξέρει που μπορεί να βρει και να δει τον Αετό που πετά ελεύθερος ψηλά ακόμη και με  λαβωμένα τα φτερά, γιατί  έτσι είναι γεννημένος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από τα χρόνια τα παλιά.
ΕΜΕΙΣ, οι γηγενείς Έλληνες αγαπούμε αυτή τη γη, την αγαπούμε  όπως το βρέφος αγαπάει το χτύπο της μητρικής καρδιάς και δεν μπορούμε να την πουλήσουμε.
Δεν θα πουλήσουμε τη γη μας, γιατί ο μεγάλος αδελφός  την καταστρέφει και  την ποδοπατεί όπως και τα όνειρα μας, κάθε όραμα, αξία και ιδανικό.

Τα κεφάλια κάτω ή ψηλά; κ. πρόεδρε έχει ακουστεί  ένα μήνυμα από  τους ουρανούς υψηλά.

Ιδού το ερώτημα που μας βασανίζει τα βράδια  τα  μνημονιακά.
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ.
Ευελπιστώ κ. πρόεδρε να συμφωνείτε στο επίμετρο αυτό και να το εκφωνήσετε στεντόρεια στο λόγο σας  όταν απευθυνθείτε στον αυτόχθονα Ελληνικό Λαό, εν τη αναλήψει των καθηκόντων σας για να κάνουμε όχι μόνο με σωστό τρόπο τα σωστά αλλά, και για να κρίνουμε και να διακρίνουμε τα ΛΑΘΗ από τα ΣΩΣΤΑ.
Με όλο τον σεβασμό στο θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας
μιας ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ και όχι ενός προτεκτοράτου μιας παγκόσμιας οικονομικής απάνθρωπης  δικτατορίας.
Αστραία
Ιθαγενής Ελληνίδα της φυλής των γηγενών Ελλήνων.
Μπαλούμη Ευαγγελινή του Λεωνίδα.

16 Δεκεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη Ελληνική  Πολιτεία του Βορρά

4 thoughts on “Επιστολές Ιθαγενών

Σχολιάστε